Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Επικυρώθηκε η συνεργασία του Δήμου Καλαμάτας με το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»

Το απόγευμα της Πέμπτης 14 Ιουλίου 2016, με επίσημη διαδικασία, επικυρώθηκε η συνεργασία μεταξύ του Δήμου Καλαμάτας και του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», διά της υπογραφής προγραμματικής συμφωνίας από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του «Δημόκριτου» Νικόλαο Κανελλόπουλο και το Δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Ε. Νίκα, που πραγματοποιήθηκε στην έδρα του «Δημόκριτου».

Αυτή η συμφωνία έχει ψηφισθεί ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας.
Στις εγκαταστάσεις που θα παραχωρηθούν από το Δήμο Καλαμάτας, θα φιλοξενηθούν χώροι εργασίας και εργαστήρια του «Δημοκρίτου», αρχής γενομένης με εργαστήρια Αστροσωματιδιακής - Πυρηνικής Φυσικής του Ινστιτούτου Πυρηνικής και Σωματιδιακής Φυσικής.
Στο πλαίσιο της συνεργασίας, κοινές δράσεις θα αναπτυχθούν μέσω και της υποβολής προτάσεων χρηματοδότησης στο ΕΣΠΑ, καθώς και στο τρέχον Πρόγραμμα Πλαίσιο Έρευνας και Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως επίσης και με τη διοργάνωση διεθνών επιστημονικών εκδηλώσεων.
Προβλέπεται, ακόμη, η δημιουργία κοινών δράσεων με στόχο την επίλυση προβλημάτων του Δήμου Καλαμάτας και της ευρύτερης περιοχής που σχετίζονται με την πολιτιστική κληρονομιά, το περιβάλλον, τη δημόσια υγεία, την παροχή υπηρεσιών Πληροφορικής, τη διαχείριση θαλάσσιων πόρων, τον τουρισμό, την ενέργεια, όσον αφορά στα οποία η επιστημονική και τεχνολογική γνώση και η εμπειρία του «Δημοκρίτου» μπορούν να συνεισφέρουν προς ανάδειξη και επίλυσή τους.
Η ισχύς της προγραμματικής συμφωνίας είναι για 10 έτη.
Ο «Δημόκριτος» επιθυμεί να του παραδοθούν στο συντομότερο δυνατό χρόνο οι αναγκαίοι για τη στέγασή του χώροι, δεδομένου ότι ήδη «τρέχει» ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα για εργαστηριακές και άλλες αναγκαίες υποδομές.
Ο «Δημόκριτος» επιδιώκει να λειτουργήσει το παράρτημά του στην Καλαμάτα συντονιστικά για τους εκατοντάδες επιστήμονες θετικών επιστημών που ζουν στη νότια Πελοπόννησο και η πόλη μας κρίνεται κατάλληλη να το φιλοξενήσει, μεταξύ άλλων, λόγω του διεθνούς αεροδρομίου και του αυτοκινητοδρόμου, που την ενώνει σε δυόμισι ώρες με την Αθήνα.
Πρόθεση του Δήμου Καλαμάτας είναι να παραδώσει στο «Δημόκριτο» το Ζουμπούλειο μέγαρο, με μεταφορά της Δημοτικής Σχολής Χορού στο Μέγαρο Χορού, αφού διαμορφωθεί κατάλληλος χώρος για τη στέγασή της.

 

P7140598_Medium.JPGP7140599_Medium.JPGP7140601_Medium.JPGP7140602_Medium.JPGP7140603_Medium.JPGP7140604_Medium.JPGP7140605_Medium.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech