Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

H Οικονομική Επιτροπή συνεδρίασε στις 3 Ιανουαρίου 2017

Στην 1η/2017 συνεδρίασή της συνήλθε η Οικονομική Επιτροπή του

Δήμου Καλαμάτας, την Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των εξής θεμάτων, ως ακολούθως:

ΔΩΡΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΣΙΤΙΟ
ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΣΤΕΓΗ

sussitio-

1. Αποδοχή δωρεάς συσσιτίου που προσφέρεται στο Δήμο Καλαμάτας από τη Χριστιανική Στέγη Καλαμάτας. Εγκρίθηκε και η Χριστιανική Στέγη Καλαμάτας θα εξακολουθήσει και το 2017 να προσφέρει βοήθεια στον εμπερίστατο συνάνθρωπο, με παροχή συσσιτίου μία φορά το μήνα, ημέρα Σάββατο. Η Χριστιανική Στέγη συνεισφέρει στο δημοτικό συσσίτιο, με τον προαναφερθέντα τρόπο, ήδη από το 2013.
Ο Δήμαρχος εξέφρασε θερμές ευχαριστίες για την εξακολούθηση της προσφοράς συσσιτίου εκ μέρους της Χριστιανικής Στέγης, με την οποία αυτή αναδεικνύεται σε πολύτιμο αρωγό του Δήμου Καλαμάτας, ο οποίος προσπαθεί με τις Κοινωνικές Δομές του να απαλύνει το φορτίο της δυστυχίας στην πόλη και την περιοχή μας.

ΔΩΡΕΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΗΡΩΟΝ ΤΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΩΝ

1

2. Αποδοχή δωρεάς χρηματικού ποσού που προσφέρεται στο Δήμο Καλαμάτας από την Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά. Έγινε αποδεκτή η συνεισφορά συμβολικού ποσού 200 ευρώ από την Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά, για την ανέγερση ηρώου στην πλατεία 23ης Μαρτίου, με το οποίο θα τιμηθεί η μνήμη των Μεσσηνίων πεσόντων στους αγώνες του Έθνους από το 1830 και μετέπειτα.

ΤΟ ΤΕΕ ΔΩΡΙΖΕΙ ΚΑΡΕΚΛΕΣ
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

3. Αποδοχή δωρεάς καρεκλών γραφείου που προσφέρονται στο Δήμο Καλαμάτας από το ΤΕΕ Πελοποννήσου. Εγκρίθηκε και το ΤΕΕ θα δωρίσει στο Δήμο Καλαμάτας 32 καρέκλες, μετά την παραχώρηση προς αυτό της δυνατότητας χρήσης της αίθουσας Δημοτικού Συμβουλίου στο ιστορικό Δημαρχείο, προκειμένου να συνεδριάζουν τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας του ΤΕΕ Πελοποννήσου.
4. Διάθεση πιστώσεων δημοτικού προϋπολογισμού οικον. έτους 2017. Σύμφωνα με εγκύκλιο που εκδόθηκε προ ολίγων ημερών, αλλάζει η διαδικασία και για τη διάθεση πιστώσεων απαιτείται καταρχήν απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής και υποβολή αιτήματος στην Οικονομική Υπηρεσία. Μετά από θετική απάντηση της Υπηρεσίας, ακολουθεί η διάθεση της πίστωσης. Ελήφθη η καταρχήν απόφαση και υπεβλήθη σχετικό αίτημα.
5. Σύσταση παγίας προκαταβολής έτους 2017 Δήμου Καλαμάτας. Ανεβλήθη, λόγω της ανωτέρω διαδικασίας.
6. Έκδοση εντάλματος προπληρωμής δαπανών μετακίνησης οχημάτων (καύσιμα, διόδια κ.λπ.) εκτός Νομού Μεσσηνίας. Ανεβλήθη, λόγω της ανωτέρω διαδικασίας.

ΣΤΕΓΑΣΤΡΟ ΣΤΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ

20090811 001-koimhthrio

7. Επί του πρακτικού της επιτροπής διενέργειας συνοπτικού διαγωνισμού του έργου «Κατασκευή στεγάστρου πρόναου Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Κοιμητήριο Καλαμάτας». Ανεδείχθη προσωρινός ανάδοχος η εταιρεία Ν. Παπουτές – Κ. Μέγγος ΟΕ, που προσέφερε έκπτωση 41,05%, σχετικά με έργο προϋπολογισμού 40.001 ευρώ με το ΦΠΑ. Το στέγαστρο θα κατασκευασθεί μπροστά στη δυτική (κεντρική) θύρα του Ιερού Ναού.
8. Έγκριση ή μη άσκησης προσφυγής ενώπιον της Επιτροπής του άρθρου 152 του Ν. 3463/2006. Εγκρίθηκε η άσκηση προσφυγής στην Επιτροπή του άρθρου 152 αναφορικά με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, με την οποία έγινε δεκτή προσφυγή εταιρείας που συμμετείχε σε διαγωνισμό και ακυρώθηκε απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής. Η εταιρεία είχε αποκλεισθεί από τα επόμενα στάδια του διαγωνισμού λόγω μη προσκόμισης συγκεκριμένου δικαιολογητικού και είχε υποβάλει ένσταση ενώπιον της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία απερρίφθη.
9. Ανάθεση επίδοσης σε δικαστικό επιμελητή. Ανεβλήθη, λόγω της νέας διαδικασίας διάθεσης πιστώσεων.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech