Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Ηλεκτρονική προσβασιμότητα με μια τεχνητή φωνή που αφηγείται την πληροφορία!

Cannot find 2017/02/23-11480 subfolder inside /var/www/newsite/images/arthra/2017/02/23-11480/ folder.
Admiror Gallery: 5.2.0
Server OS:Apache/2.4.48 (Debian)
Client OS:Unknown
PHP:7.3.31-1~deb10u5

Το Δημαρχείο επισκέφθηκε σήμερα, Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017 και συναντήθηκε με το Δήμαρχο η Δρ. Ελένη Ευθυμίου, Διευθύντρια Ερευνών στο Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά», το οποίο υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας.

Η κυρία Ευθυμίου συνοδευόταν από το Γιάννη Τασιόπουλο, εκπρόσωπο του Κέντρου Αποκατάστασης «Διάπλαση», με το οποίο το Ερευνητικό Κέντρο έχει συνεργαστεί στο πλαίσιο πειραμάτων για την πολυτροπική επικοινωνία ανθρώπου-ρομποτικής συσκευής, τον Ιούλιο 2016, σχετικά με τη ρομποτική συσκευή ΜΟΒΟΤ, που αντικαθιστά την κατασκευή Πι κατά τη διαδικασία αποκατάστασης ασθενών με κινητικά προβλήματα.
Παρουσία Αντιδημάρχων και υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου Καλαμάτας, η κα Ευθυμίου αναφέρθηκε στην ηλεκτρονική προσβασιμότητα και στις τεχνολογίες φωνής, με τις οποίες τυφλοί ή μερικώς βλέποντες, αναλφάβητοι και άνθρωποι που δεν έχουν καλή γνώση των ελληνικών, για παράδειγμα, μπορούν να βοηθηθούν με εφαρμογές που βασίζονται στην τεχνητή φωνή.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ
ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗΤΗ ΦΩΝΗ!

Σημείωσε δε ότι το Ινστιτούτο Επεξεργασίας Λόγου, στο οποίο είναι Διευθύντρια Ερευνών, πρωτοπορεί παγκοσμίως και έχει επιτύχει την καλύτερη τεχνητή φωνή. Επίσης, είναι το μόνο ερευνητικό ινστιτούτο στην Ελλάδα, το οποίο έχει επιτύχει αριστεία στη χρήση της νοηματικής γλώσσας.
Η κα Ευθυμίου αναφέρθηκε στο θέμα της Ανοιχτής Πόλης, με υπηρεσίες προς τους επισκέπτες μέσω συνδυασμού τεχνολογιών για παρουσίαση τουριστικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.
Επίσης, η Διευθύντρια Ερευνών του Ινστιτούτου Επεξεργασίας του Λόγου πραγματοποίησε παρουσίαση σχετικά με τις υπηρεσίες ηλεκτρονικής προσβασιμότητας, που αφορούν σε προσβάσιμο περιεχόμενο για τον πολίτη και τον επισκέπτη όπως:
• Κείμενα (ψηφιοποιημένα ή μη) για τη διάδραση με το Δήμο και τη διάδραση με τα δρώμενα στην πόλη
• Χάρτες (π.χ. διαδρομές/χώροι φυσικά προσβάσιμοι, προτεινόμενες πολιτιστικές διαδρομές, διαδρομές ειδικού ενδιαφέροντος)
• Φόρμες ηλεκτρονικής επικοινωνίας (αιτήσεις, ερωτήματα, φόρμες κράτησης)
• Βίντεο ή άλλου τύπου οπτικό περιεχόμενο.
Αναφέρθηκε, ακόμη, στις τεχνολογίες προσβασιμότητας, με εφαρμογές όπως:
• Ψηφιοποίηση (κειμένου και βίντεο)
• Εκφώνηση οπτικού περιεχομένου - χρήση σε: πλοήγηση στο χώρο, πρόσβαση σε κείμενο και ακουστική περιγραφή
• Ομιλούντες ιστότοποι - χρήστες με προβλήματα όρασης, αναλφάβητοι, άτομα με περιορισμένη γνώση της γλώσσας, άτομα απασχολημένα σε άλλη δραστηριότητα
• Τεχνολογίες νοηματικής γλώσσας (χρήστες με προβλήματα ακοής).

ΤΕΧΝΗΤΗ ΦΩΝΗ ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ ΑΝΑΡΤΗΣΗ
ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Μάλιστα, παρουσίασε μία άκρως ενδιαφέρουσα μορφή συνθετικής ομιλίας, την οποία έχει αναπτύξει το Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου. Για τις ανάγκες της παρουσίασης, είχε επιλέξει μία ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας. Η παρουσίαση ήταν εντυπωσιακή, καθώς μία γυναικεία φωνή, τεχνητή, με ομιλία περίπου σαν του ανθρώπου, αφηγήθηκε μία ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας! Η κα Ευθυμίου τόνισε ότι πρόκειται για ώριμη τεχνολογία.
Ακόμη, αναφέρθηκε στη χρήση avatar για πιο φιλική επικοινωνία με το χρήστη και σε 3D ψηφιοποίηση του πολιτιστικού αποθέματος και παρουσίαση του.
Οι εφαρμογές αυτές μπορούν να λειτουργήσουν σε περιβάλλοντα web, σε info kiosk και σε κινητά και φορητές συσκευές.
O Δήμαρχος Καλαμάτας ευχαρίστησε τη δρα Ευθυμίου για την παρουσίαση και ζήτησε να υποβληθεί στο Δήμο πρόταση συνεργασίας, με τεχνικές προδιαγραφές και οικονομικά χαρακτηριστικά.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech