Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Επίσκεψη μαθητών από το 2ο Λύκειο Πάτρας

Cannot find 2017/04/07-11816 subfolder inside /var/www/newsite/images/arthra/2017/04/07-11816/ folder.
Admiror Gallery: 5.2.0
Server OS:Apache/2.4.48 (Debian)
Client OS:Unknown
PHP:7.3.31-1~deb10u5

Είκοσι μαθήτριες και μαθητές της Α΄ Λυκείου με δύο συνοδούς καθηγήτριες, από το 2ο Λύκειο Πάτρας, επισκέφθηκαν σήμερα Παρασκευή 7 Απριλίου 2017 το Δημαρχείο και συναντήθηκαν με το Δήμαρχο, παρουσία του Προέδρου της ΔΕΥΑΚ. Τα παιδιά συμμετέχουν σε πρόγραμμα που έχει σχέση με το ποδήλατο και επισκέφθηκαν την Καλαμάτα, επειδή είναι πόλη όπου ευνοείται η χρήση του ποδηλάτου.

Ο Δήμαρχος καλωσόρισε τις μαθήτριες και τους μαθητές, ενώ εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψή τους. Αφού αναφέρθηκε στον υπάρχοντα ποδηλατόδρομο, εξήγησε στα παιδιά ότι βρίσκεται σε διαδικασία κατασκευής ο ποδηλατόδρομος από το κέντρο προς το νέο Δημαρχείο, ενώ ξεκινά και η κατασκευή του ποδηλατόδρομου που θα ξεκινά από το ιστορικό Δημαρχείο και μέσω της Νέδοντος θα φθάσει στην οδό Σαλαμίνος και τη μαρίνα, για να καταλήξει στο λιμάνι.
Ο Π. Νίκας έκανε λόγο για την Καλαμάτα, την κατάσταση που επικρατεί σ' αυτήν και την προοπτική της, τονίζοντας ότι η πόλη καταφέρνει να ανέρχεται μέσα στην οικονομική κρίση χάρη στην αυξημένη επισκεψιμότητα, λόγω βελτιωμένης πρόσβασης μέσω του αυτοκινητοδρόμου και πολλών διεθνών συνδέσεων μέσω του αεροδρομίου. Σημαντική υπήρξε η προσφορά του αειμνήστου καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου στην κατεύθυνση αυτή, καθώς δημιούργησε την Costa Navarino και έβαλε τη Μεσσηνία στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη. Τα αγροτικά εισοδήματα παίζουν, επίσης, βασικό ρόλο, ενώ η πόλη μετατρέπεται σε κοινωνικό, πολιτιστικό και οικονομικό κέντρο της νότιας Πελοποννήσου.
Ο Δήμος προσπαθεί να κάνει την Καλαμάτα πιο ελκυστική, μεταξύ άλλων με έργα αναπλάσεων και άλλες παρεμβάσεις στο κέντρο και την περιφέρεια. Επίσης, το επίπεδο ζωής βελτιώνεται με την ανακύκλωση, στην οποία η Καλαμάτα πρωτοπορεί πανελλαδικά, που συνεπάγεται φροντίδα για το περιβάλλον.
Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε, ακόμη, στους δεσμούς μεταξύ Καλαμάτας και Πάτρας και στη μεγάλη κοινότητα Μεσσηνίων που κατοικεί εκεί.
Τέλος, προέτρεψε τα παιδιά «να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κρατήσουμε όρθια την πατρίδα μας», ενώ τα συμβούλευσε να διαλέξουν το επάγγελμα που αγαπούν.
Στις μαθήτριες και τους μαθητές προσφέρθηκαν αναψυκτικά από το Δήμο Καλαμάτας, ενώ οι συνοδοί καθηγήτριες έλαβαν έναν τουριστικό οδηγό της πόλης και της περιοχής της.

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech