Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Ευρωπαίοι εμπειρογνώμονες στην Καλαμάτα μέσω του Culture for cities and regions

Cannot find 2017/05/19-12105 subfolder inside /var/www/newsite/images/arthra/2017/05/19-12105/ folder.
Admiror Gallery: 5.2.0
Server OS:Apache/2.4.48 (Debian)
Client OS:Unknown
PHP:7.3.31-1~deb10u5

Τη βούληση του Δήμου Καλαμάτας και των κατοίκων της πόλης να κεφαλαιοποιήσουν την εργασία που έγινε στο πλαίσιο της υποψηφιότητας για την Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021 και να χρηματοδοτoύνται με αυξανόμενα κονδύλια οι δράσεις πολιτισμού, εξέφρασε ο Δήμαρχος σε ομάδα Ευρωπαίων εμπειρογνωμόνων, που τον επισκέφθηκαν, σήμερα Παρασκευή 19 Μαΐου 2017, στο Δημαρχείο.

Η επίσκεψη των Ευρωπαίων εμπειρογνωμόνων στην Καλαμάτα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Culture for cities and regions, που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Υπενθυμίζεται ότι η Καλαμάτα, μετά από πρωτοβουλία και σχετική αίτηση που έγινε στο πλαίσιο της υποψηφιότητάς της για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης έτους 2021 από το Kalamata:21, επιλέχθηκε ως μία από 10 πόλεις από όλη την Ευρώπη, προκειμένου να λάβει εξειδικευμένη καθοδήγηση (mentoring) από Ευρωπαίους εμπειρογνώμονες σε θέματα πολιτισμού και δημιουργικών βιομηχανιών. Η επίσκεψη των εμπειρογνωμόνων πραγματοποιήθηκε από τις 17 έως 19 Μαΐου 2017, οπότε η Susanna Tommila από τη Φινλανδία, o Peter Inkei από την Ουγγαρία, ο Bart Doucet από το Βέλγιο και ο Arthur Le Gall από τη Γαλλία (εργάζεται στο Βέλγιο) γνώρισαν κατά τη διάρκεια εντατικών εργαστηρίων τον πολιτιστικό και δημιουργικό τομέα της πόλης και αφουγκράστηκαν τις ανάγκες του.
Τα θέματα που συζητήθηκαν, προέκυψαν από τους βασικούς άξονες και προτεραιότητες της Πολιτιστικής Στρατηγικής της πόλης.
Στη συζήτηση με το Δήμαρχο, οι Ευρωπαίοι εμπειρογνώμονες εξέφρασαν το θαυμασμό τους για τους ανθρώπους που δουλεύουν για τον πολιτισμό στην Καλαμάτα, υπό δύσκολες συνθήκες και με περιορισμένους πόρους, καθώς και για την εθελοντική δραστηριοποίηση στον τομέα αυτόν. Τους εντυπωσίασε, επίσης, ο δυναμισμός των φεστιβάλ της πόλης και τόνισαν ότι αν όλοι οι δραστηριοποιούμενοι στο χώρο του πολιτισμού ενώσουν τις δυνάμεις τους, θα πετύχουν εξοικονόμηση σε ανθρώπινο δυναμικό και χρόνο. Ανέφεραν, ακόμη, ότι ο φάκελος υποψηφιότητας για το θεσμό της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021 ήταν πολύ καλός και είναι δυνατόν να αξιοποιηθεί.
Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά τους εμπειρογνώμονες, που με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρέχουν γνώσεις και καθοδήγηση, δίδοντας την υπόσχεση ότι «κάθε χρόνο θα δίδουμε περισσότερα χρήματα για τον πολιτισμό». Ως έμπρακτη απόφαση της βούλησης της Καλαμάτας να επενδύσει όλο και περισσότερα στον πολιτισμό, ανέφερε την κατασκευή ανοικτού θεάτρου 2.000 θέσεων, που μέχρι το τέλος του 2018 θα έχει συντελεσθεί.
Από πλευράς εμπειρογνωμόνων, το επόμενο βήμα αποτελεί η σύνταξη έκθεσης, με την οποία θα προτείνουν καλές πρακτικές στους τομείς που συζητήθηκαν, αναφορικά με την πολιτιστική πολιτική της πόλης.

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech