Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Μονή Δήμιοβας και σε Κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας

Cannot find 2017/08/16-12715 subfolder inside /var/www/newsite/images/arthra/2017/08/16-12715/ folder.
Admiror Gallery: 5.2.0
Server OS:Apache/2.4.48 (Debian)
Client OS:Unknown
PHP:7.3.31-1~deb10u5

Ελπίδες, προσδοκίες και ευγνωμοσύνη κατέθεσαν στην Υπεραγία Θεοτόκο κατά χιλιάδες οι πιστοί, την παραμονή και ανήμερα την εορτή, στα ιερά προσκυνήματα σε όλη την περιφέρεια του Δήμου Καλαμάτας, με την ευκαιρία του εορτασμού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΒΑ

4 dhmiova 4

Το βράδυ της παραμονής, στην Ιερά Μονή Δήμιοβας, στο Καλάθιο όρος, τελέσθηκε πανηγυρικός Εσπερινός με πολλές αρτοκλασίες, παρουσία εκατοντάδων πιστών, ενώ ανήμερα την εορτή πραγματοποιήθηκαν Όρθρος και Θεία Λειτουργία. Στη συνέχεια, έγινε περιφορά της Ιερής Εικόνας της Παναγίας στο χώρο πέριξ του Μοναστηριού, συνοδεία τμήματος της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας.

ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ

5 platy a Medium

Στο Πλατύ, το βράδυ της παραμονής και μετά την τέλεση του Εσπερινού στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πλατέος, πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της Ιερής Εικόνας στους δρόμους του χωριού, την οποία συνόδευσε με τις μουσικές του τμήμα της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας. Ανήμερα την εορτή, τελέσθηκαν Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

ΟΙ ΙΠΠΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

13 platy-ippodromies-4

Το απόγευμα της 15ης Αυγούστου, στο αναβαθμισμένο ιπποδρόμιο Πλατέος, πραγματοποιήθηκαν ιππικοί αγώνες καθαρόαιμων (φωτογραφίες: Ηλίας Γεωργουλέας), όπως επιτάσσει η παράδοση. Έγιναν 3 προκριματικοί, με τη συμμετοχή 9 καθαρόαιμων ίππων, εκ των οποίων ένας από το Μεσολόγγι και πρώτευσαν στην 1η ιπποδρομία ο ίππος Αθήρ Ντουμπάι, στη 2η ο Πόμερολ και στην 3η ο Τοπ Κόουτ. Στον τελικό, μεγάλος νικητής ήταν ο ίππος Αθήρ Ντουμπάι, ενώ προηγήθηκε πτώση του αναβάτη του προπορευόμενου εκείνη τη στιγμή ίππου Πόμερολ, 150 μέτρα πριν τη γραμμή τερματισμού.
Υπενθυμίζεται ότι οι νέες εγκαταστάσεις του ιπποδρομίου Πλατέος αποπερατώθηκαν πρόσφατα, κατόπιν ένταξης σχετικού έργου, με ενέργειες του Δήμου Καλαμάτας, στο Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδος 2007 – 2013» και στην προσέγγιση LEADER, με προϋπολογισμό 128.000 ευρώ με το ΦΠΑ.

ΣΤΑ ΛΑΙΪΚΑ

19 laiika 2

Στα Λαίϊκα, το γλέντι στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου ήταν διήμερο, την παραμονή και ανήμερα την εορτή, με μεγάλη συμμετοχή κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής και με έμφαση στη δημοτική παραδοσιακή μουσική.
Το βράδυ της 15ης Αυγούστου, μετά την τέλεση του Εσπερινού, πραγματοποιήθηκε περιφορά του Επιταφίου της Παναγίας και Ιερών Εικόνων σε δρόμους του χωριού, υπό τους ήχους τμήματος της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας.
Σημειώνεται ότι κέντρα του εορτασμού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου υπήρξαν, επίσης, οι Ιερές Μονές Μαρδακίου πλησίον της Νέδουσας και Ελληνικών στην Άνθεια, καθώς και το Ιερό Μετόχιο της Μονής Μεγίστης Λαύρας στη Μικρομάνη, όπως και οι πανηγυρίζοντες Ιεροί Ναοί Σπερχογείας, Άριος, Άνω Βέργας, Καλαμίου και ο Κοιμητηριακός Ναός της Καλαμάτας.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech