Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Συναυλία με τον τενόρο Βλαδίμηρο Σιαμέτη και τη Μαρία Παπαπετροπούλου

Στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων «Μουσικές του Κόσμου», η Κοινωφελής Επιχείρηση «Φάρις» και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Σύλλογο «Τέρψις» (Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων των Μαθητών - αλλά και φίλων - των Σχολών της «Φάρις») προσκαλούν το κοινό την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017 (τη νύχτα με την μεγαλύτερη πανσέληνο του χρόνου) και ώρα 20:00, σε συναυλία με τίτλο «Ανθρώπινες ιστορίες». Θα τις παρουσιάσουν, στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, ο τενόρος Βλαδίμηρος Σιαμέτης με τη συνοδεία της Μαρίας Παπαπετροπούλου στο πιάνο, μέσα από γνωστά Lied των Fr. Schubert, R. Schumann και M. Ravel, καθώς και τραγούδια από διάσημα musicals των L. Bernstein, A.L.Webber και J. Bock.

Ο λυρικός τενόρος Βλαδίμηρος Σιαμέτης γεννήθηκε στη Μυτιλήνη, όπου πήρε και τα πρώτα του μουσικά ερεθίσματα σε ηλικία 8 χρόνων, όταν έγινε μέλος της Παιδικής Χορωδίας του Δήμου Μυτιλήνης. Από τότε, το τραγούδι και η μουσική είναι αναπόσπαστα στοιχεία της ζωής του.
Ως σολίστ έχει ερμηνεύσει το ρόλο του Gemy από την όπερα Orietta di Lesbo του Βέρντι, τον τενόρο στη Λειτουργία σε Σολ Μείζονα του Franz Schubert στα πλαίσια του «Παις Όπερα», τον τενόρο στη Φαντασία του Μπετόβεν και στη Λειτουργία της Στέψης του Μότσαρτ (σε συνεργασία με την Ορχήστρα του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης). Απόλαυσε ιδιαίτερα τη συμμετοχή του στον "Μεγάλο Ερωτικό" του Χατζιδάκι (Φλεβάρης 2014, Μυτιλήνη), σε συνεργασία με τη χορωδία Animato και τη σοπράνο Χρύσα Βέκιου. Πρώτοι σημαντικοί του ρόλοι ήταν του Άλκη στην Α΄ παγκόσμια εκτέλεση του μιούζικαλ Αϊσέ του συνθέτη Καμπάνη Σαμαρά και του Ραούλ στο Φάντασμα της Όπερας, σε παρουσίαση στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία (διεύθυνση Πέτρος Καρπαθάκης). Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες στη Μυτιλήνη, στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα, στη Βέροια και στην Κοζάνη.
Η συναυλία της Κυριακής 3/12 είναι η πρώτη του για το κοινό της Καλαμάτας.

VLADIMHROS-SIAMETHS.jpg

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech