Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Ο Πρόξενος του Καναδά στο Δημαρχείο

Το Δημαρχείο επισκέφθηκε, σήμερα Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου 2017, ο Πρόξενος του Καναδά στην Αθήνα Stephen Omar El Azab, συνοδευόμενος από την Υπεύθυνη Προξενείου Αρετή Βελισσαρίου και συναντήθηκαν με το Δήμαρχο.

Ο Δήμαρχος καλωσόρισε τους επισκέπτες, εκφράζοντας τη χαρά του για την επίσκεψη εκπροσώπων της φίλης και συμμάχου χώρας του Καναδά, στην οποία διαβιούν και προοδεύουν χιλιάδες Καλαματιανοί και Μεσσήνιοι. Ο Π. Νίκας ενημέρωσε τον Πρόξενο για την κατάσταση και τις προοπτικές της Καλαμάτας και της περιοχής της, επισημαίνοντας πως η Καλαμάτα μετατρέπεται μέρα με τη μέρα στο οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό κέντρο της νότιας Πελοποννήσου. Επεσήμανε, ακόμη, ότι ο τόπος μας δε βιώνει την κρίση με την ίδια ένταση που αυτό συμβαίνει σε άλλες περιοχές της Ελλάδος και σ' αυτό βοηθά πολύ η αυξημένη επισκεψιμότητα, στην οποία συμβάλλουν ο αυτοκινητόδρομος, που τη συνδέει γρήγορα με την Αθήνα, το αεροδρόμιο «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» με τις δεκάδες διεθνείς συνδέσεις του και η αύξηση της τουριστικής κίνησης, με αιχμή του δόρατος το Costa Navarino. Προσέθεσε δε ότι η περιοχή από το Κατάκολο μέχρι την Καλαμάτα και το Γύθειο αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της Ελλάδος στο προσεχές διάστημα.
Ο Π. Νίκας ανέφερε, ακόμη, τις αναπτυξιακές παρεμβάσεις του Δήμου Καλαμάτας, με διάφορα έργα στην πόλη και τις Κοινότητες, που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και κάνουν την περιοχή μας πιο ελκυστική. Στην κατεύθυνση αυτή, συμβάλλουν και οι εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων πολλές διεθνείς, που διοργανώνει ο Δήμος Καλαμάτας.
Ο Δήμαρχος εξέφρασε την ευχή να ενισχυθούν οι δεσμοί μεταξύ της περιοχής μας και του Καναδά, επισημαίνοντας ότι προσβλέπουμε σε επενδύσεις και, μάλιστα, στον τουριστικό τομέα.
Ο Πρόξενος εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη και, μεταξύ άλλων, δήλωσε εντυπωσιασμένος από το νέο Δημαρχείο, ζητώντας πληροφορίες για τη μετασκευή του παλιού Νοσοκομείου και τη δημιουργία αυτού του νέου διοικητικού κέντρου του Δήμου. Ο Δήμαρχος έδωσε τις αναγκαίες λεπτομέρειες και αναφέρθηκε στα 2 βραβεία που έχει αποσπάσει το νέο Δημαρχείο για την ενεργειακή του αποτελεσματικότητα.
Επίσης, ο κ. El Azab ζήτησε να πληροφορηθεί για τη δράση του Δήμου Καλαμάτας σε θέματα Πολιτικής Προστασίας και Πρόνοιας, ο δε Δήμαρχος τον ενημέρωσε για τα μέσα και τις δυνατότητες του Δήμου να παρέμβει σε έκτακτες περιστάσεις (κατάσβεση πυρκαϊών εν τη γενέσει τους, πλημμύρες κ.λπ.), καθώς και για τις Κοινωνικές Δομές του.
Στον Πρόξενο του Καναδά ο Δήμαρχος προσέφερε τοπικά προϊόντα.
Ο κ. El Azab ήλθε στην Καλαμάτα για να συναντήσει Ελληνοκαναδούς που κατοικούν εδώ και να τους ενημερώσει για όλο το φάσμα των υπηρεσιών που το Προξενείο προσφέρει. Η συνάντηση έγινε το βράδυ της 30ής Νοεμβρίου στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.
Μετά τη συνάντηση με το Δήμαρχο, ο κ. Elazab και η κα Βελισσαρίου συναντήθηκαν με τους Αντιδημάρχους Παύλο Μπουζιάνη και Θανάση Βασιλόπουλο και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Καλαμάτας, για θέματα Πρόνοιας και Πολιτικής Προστασίας.

DSCN0545_Medium.JPGDSCN0546_Medium.JPGDSCN0547_Medium.JPGDSCN0549_Medium.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech