Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Παρά τη βροχή, πετυχημένη η μεγάλη παρέλαση του 3ου Καλαματιανού Καρναβαλιού!

Παρά τη συνεχή βροχή, ασταμάτητο ήταν το κέφι κατά τη μεγάλη παρέλαση του 3ου Καλαματιανού Καρναβαλιού, νωρίς το απόγευμα της Κυριακής 22 Φεβρουαρίου 2015. Οι χιλιάδες καρναβαλιστές δεν πτοήθηκαν και, τραγουδώντας και χορεύοντας, γλέντησαν κατά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων του Καρναβαλιού της Καλαμάτας. Κεντρικό πρόσωπο ήταν η Πριγκίπισσα Ιζαμπώ, που παρήλασε με τη συνοδεία της και την πλαισίωσαν μέλη από 38 γκρουπ.
 
parelasi 8
 
Λόγω αντίξοων καιρικών συνθηκών, δεν πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης, αλλά τα βραβεία θα επιδοθούν στους διακριθέντες, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί προσεχώς. Επίσης, ακυρώθηκε η συναυλία της Demy με το συγκρότημά της.
 
Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε στη σελίδα "ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ" στο Facebook: https://www.facebook.com/kalamatianokarnavali
 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
 
Το βράδυ της Παρασκευής 20 Φεβρουαρίου 2015, πολυπληθής αντιπροσωπεία από το Δήμο Μεσσήνης με επικεφαλής το Δήμαρχο Γιώργο Τσώνη, επισκέφθηκε το Δημαρχείο και προσκάλεσε τον Π. Νίκα στο Καρναβάλι της γείτονος πόλης. Στο πλαίσιο συνεργασίας των δύο Δήμων, υπήρξε αλληλοπροβολή των Καρναβαλιών Καλαμάτας και Μεσσήνης.
 
dim-messinis-kalesma 2
 
ΑΠΟΚΡΙΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΙΖΑΜΠΙΑΔΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ
 
Το πρωί του Σαββάτου 21 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 11.30, στην πλατεία Όθωνος, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με τίτλο «Γιορτάζουμε την Αποκριά», με εδέσματα, μουσική και παραδοσιακούς χορούς.
 
othwnos 2
 
Την ίδια ημέρα, στην κεντρική προκυμαία του λιμανιού Καλαμάτας και ώρα 14.00, διοργανώθηκε – στο πλαίσιο του 3ου Καλαματιανού Καρναβαλιού - η Ιζαμπιάδα και βραβεύθηκαν οι νικητές των Θεμάτων Σακούλας, των κουΐζ και των φάσεων πλατείας, για τα Μυστικά της Πριγκίπισσας Ιζαμπώ. Όσοι συμμετείχαν, προσέφεραν τρόφιμα διαρκείας για τις ανάγκες του Δημοτικού Παντοπωλείου.
 
izampiada 1
 
ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ
 
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκαν  αποκριάτικες δραστηριότητες σε πολλές Τοπικές Κοινότητες, όπως παρακάτω:
 
ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
 
• Ασπροπουλιά Δ.Ε. Άριος/Κεντρική πλατεία, ώρα 20.00: Γλέντι με παραδοσιακά εδέσματα
• Βρωμόβρυση Δ.Ε. Αρφαρών/Οικισμός Κρασοπούλα/Αίθουσα Πολιτιστικού Συλλόγου, ώρα 20.00: Παραδοσιακή μακαρονάδα με βακαλάο
 
ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
 
• Αλαγονία Δ.Ε. Καλαμάτας: Πρωινό κάλεσμα με τούμπανα και φλογέρες / Ώρα 18.00 κεντρική πλατεία Αλαγονίας: Φωτιές, αερόστατα, αποκριάτικο γλέντι & δρώμενα μαζί με τις μπαρμπούτες
• Πηγές Δ.Ε. Καλαμάτας, ώρα 18.00: Φωτιές, αποκριάτικο γλέντι και παραδοσιακή μακαρονάδα
• Λαίϊκα Δ.Ε. Καλαμάτας/κεντρική πλατεία, ώρα 20.00: Αερόστατα, παραδοσιακή μακαρονάδα, μουσική και χορός με μεταμφιεσμένους
• Άρις Δ.Ε. Άριος/κεντρική πλατεία, ώρα 16.00: Βλάχικος γάμος και παραδοσιακή μακαρονάδα
• Άμφεια Δ.Ε. Θουρίας/Δημοτικό Σχολείο Κάτω Αμφείας, ώρα 20.00: Παραδοσιακή μακαρονάδα
• Αρφαρά Δ.Ε. Αρφαρών, ώρα 20.00: Φωτιές, παραδοσιακή μακαρονάδα
• Σπερχογεία Δ.Ε. Καλαμάτας/κεντρική πλατεία, ώρα 19.00: Κουρτσαουσάνικος γάμος, αποκριάτικο γλέντι με παραδοσιακά εδέσματα
 
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
 
Ο Δήμαρχος μετέβη νωρίς το απόγευμα, την Καθαρά Δευτέρα, στη Μεσσήνη και παρακολούθησε το Καρναβάλι της γειτονικής μας πόλης, σε συνέχεια προσκλήσεως που του είχε απευθύνει ο Δήμαρχος Μεσσήνης.
 
messini 3
 
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
 
Ράχη (συμβολή οδών Μετσόβου, Καζαντζάκη, Αγίας Λαύρας), ώρα 19.00: Γλέντι με κεράσματα και ζωντανή μουσική
Νέδουσα Δ.Ε. Καλαμάτας: δρώμενο ευετηρίας, ώρα 10.30: Αγερμός / ώρα 12.00: Δρώμενα
 
nedousa 4
 
Σπερχογεία Δ.Ε. Καλαμάτας/κεντρική πλατεία, ώρα 11.00: Κούλουμα 
Άρις Δ.Ε. Άριος/Ύψωμα Ρετσίνη, ώρα 11.00: Κούλουμα 
Αρφαρά Δ.Ε. Αρφαρών/κεντρική πλατεία, ώρα 11.00: Κούλουμα
Πλατύ Δ.Ε Αρφαρών, ώρα 11.00: Πέταγμα χαρταετού
 
ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΕΡΟΣΤΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΜΦΕΙΑ
 
Στην Άμφεια Δ.Ε. Θουρίας, στο Δημοτικό Σχολείο και ώρα 17.00 της Καθαράς Δευτέρας, πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός αερόστατου. Συμμετείχαν 4 ομάδες με περίπου 70 αερόστατα. Το κύπελλο κέρδισαν οι «Ρουκέτες», για το ύψος στο οποίο έφθασαν τα αερόστατά τους και για την εντυπωσιακή εμφάνιση των κατασκευών τους.
 
rouketes-amfeia
 
Σ Υ Μ Μ Ε Τ Ε Ι Χ Α Ν
 
Στο σύνολο των εκδηλώσεων του Δήμου Καλαμάτας, συμμετείχαν:
Οργανισμός και επαγγελματίες  Ιστορικού Κέντρου Καλαμάτας, Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, Τοπικό Συμβούλιο Σ.Ε.Ο., Πειραματική Σκήνη Καλαμάτας, Μορφωτικός Σύλλογος Μεσσηνίας, Κέντρο Λαογραφικών Μελετών, Χορευτικός Όμιλ0ος «Λεύκιππος», Χορευτικός  Σύλλογος  Αγ. Τριάδος «Αργώ»,  Σύλλογος Αθλητικού Χορού «Ξενία», Β΄ ΚΑΠΗ, Σύλλογος Γονέων Τριών Τέκνων Μεσσηνίας, και οι Σχολές Χορού:
Σύλλογος Αθλητικού Χόρου «Ξενία», Χοροδιδασκαλείο, Fame Dance Academy, Dance Studio, Vive Bailando, Ακαδημία Χορού «Απόλλων και Άρτεμις», Dance Flame, Just Dance, Χορευτικός Σύλλογος «Η Χαρά του Παιδιού», Dance Lily Kely, “Mi Alegria” , Σύλλογος Χορού Physical.
 
Οι Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Μικρής Μαντινείας, Λαιΐκων, Ασπροχώματος, Νεδουσαίων, Αλαγονίων, Αρτεμισίας, Λαδά, Πηδήματος, Αρφαρών, Πηγών, Καρβελίου, Βελανιδιάς, Γυναικών Άριος, Σπερχογείας «Η Αγία Κυριακή», Σύλλογος Κυριών Αρφαρών, Πολιτιστικοί Σύλλογοι Απανταχού Σταματιναίων, Αγρίλου «Ο Αναγνωσταράς», Χορευτικός  Εκπολιτιστικός  Σύλλογος «Οι Αμφειείς», Βρωμόβρυσης «Αθανάσιος Δαγρές», Πολιτιστικός Σύλλογος Ενοριτών Καλαμίου «Η Κοίμησις της Θεοτόκου».  
 
Ο Δήμος Καλαμάτας ευχαριστεί:
 
Τον Οργανισμό και τους καταστηματάρχες του Ιστορικού Κέντρου, τους επαγγελματίες της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας, τη Συντεχνία Αρτοποιών Μεσσηνίας, την εταιρεία υλικών συσκευασίας Ρούμπος Ο.Ε., την εταιρεία Σιαμπής Π. Βασίλης, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό «Ένωση Μεσσηνίας», τις οινοποιΐες Οινομεσσηνιακή και Τσαβολάκης, την ποτοποιΐα Καλλικούνη, την παστελοποιΐα –εταιρεία ζαχαροπλαστικής Αφοί Λάμπου Α.Ε., την παστελοποιΐα «Το Καλαματιανό» (Λαμπρόπουλος –Ντεκελές), τη βιοτεχνία ζαχαρωδών προϊόντων Παν. Α. Μπακόγιωργας, τις αρτοποιΐες Μελτίνου, Σουρέα, Κωνσταντινέα, Ανδροβιτσανέα, Μπαρνασά και «Στάχυ», καθώς και όλους τους φίλους του Δήμου Καλαμάτας και της Κ.Ε. «Φάρις» που με οποιονδήποτε τρόπο στηρίζουν τις εκδηλώσεις μας. 
 

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech