Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Γίνε ο Ευτύχης!

Τίτλος: Γίνε ο Ευτύχης!C:\Users\user\Desktop\cute-little-boy-cartoon_43633-2434.jpg

Ηλικίες: για όλες τις ηλικίες

Εκτιμώμενος χρόνος: 30-45 λεπτά

 

Στο παιχνίδι αυτό καλούμαστε να μιμηθούμε τον Ευτύχη. Αλλά για να τον μιμηθούμε πρέπει πρώτα να τον γνωρίσουμε!

Ο Ευτύχης λοιπόν είναι ένα παιδί πολύ πολύ ευτυχισμένο και χαμογελαστό, γι’ αυτό άλλωστε τον λένε και Ευτύχη. Του αρέσει να κάνει βόλτες στην εξοχή, να διαβάζει παραμύθια και να εξερευνά τον βυθό της θάλασσας φορώντας την μάσκα του. Βέβαια, σαν παιδί και αυτός, καμιά φορά μπλέκει σε περιπέτειες. 

Τώρα που τον γνωρίσαμε, πάμε να δούμε πώς θα παίξουμε:

 

Επίπεδο 1: Παντομίμα

 

Σε πρώτη φάση καλούμαστε να μιμηθούμε τον Ευτύχη και πως εκείνος αισθάνεται και αντιδρά σε διάφορες καταστάσεις της ζωής του με παντομίμα. 

Ακολουθούν κάποια παραδείγματα, αλλά μπορούμε να πλάσουμε και εμείς ότι συνθήκες θέλουμε:

C:\Users\user\Desktop\cute-kid-teen-boy-show-facial-expression-cute-kid-teen-boy-show-facial-expression-design-concept-scared-worried-background-worry-158957555.jpg1. Ο Ευτύχης πήγε μια βόλτα στη θάλασσα με τον παππού του. Καθώς έπαιζε στα βράχια, είδε στο βυθό ένα παράξενο ψάρι. Στην προσπάθειά του να το πιάσει δεν πρόσεξε, γλίστρησε και έπεσε στο νερό. Φοβήθηκε πολύ!

 


C:\Users\user\Desktop\tired-bored-boy-holding-his-hand-his-mouth-yawning_70172-622.jpg2. Ο Ευτύχης ήταν πολύ καλός κολυμβητής και έτσι έφτασε στη στεριά μόλις σε τέσσερα λεπτά. Εκεί τον περίμενε ο παππούς του, τον τύλιξε με μία πετσέτα να μην κρυώσει και έφυγαν για το σπίτι. Ήταν πολύ κουρασμένος.



C:\Users\user\Desktop\depositphotos_99899098-stock-illustration-happy-boy-and-jump.jpg3. Ο Ευτύχης, όταν γύρισε σπίτι, έκανε ένα ζεστό μπάνιο και διηγήθηκε στους γονείς του τι συνέβη στην παραλία. Στη συνέχεια, άνοιξε το παράθυρο της κουζίνας, ξάπλωσε στο χαλί και έπαιξε με την γάτα του που την έλεγαν Πιτσίλα. Η χαρά του ήταν μεγάλη!


C:\Users\user\Desktop\depositphotos_170780876-stock-illustration-sad-boy-sitting-alone.jpg4. Ο Ευτύχης αποκοιμήθηκε στο χαλί και ξέχασε να κλείσει το παράθυρο. Μόλις ξύπνησε κατάλαβε πως η Πιτσίλα είχε εξαφανιστεί. Ευθύς αμέσως ξεκίνησε να ψάχνει όλο το σπίτι. Ήταν τόσο αγχωμένος και στεναχωρημένος. 



C:\Users\user\Desktop\70d63d99633ca00d9b9b1452931b4c92.jpg5. Ο Ευτύχης μετά από αρκετή ώρα βρήκε την γάτα του πάνω σε ένα  πολύ ψηλό δέντρο στην αυλή.  Έψαχνε να βρει τρόπο να την κατεβάσει. Ήταν τόσο σκεπτικός!



Επίπεδο 2: Συζήτηση.

Ο Ευτύχης χρειάζεται τη βοήθειά μας. Μπορούμε να τον βοηθήσουμε λοιπόν να μην μπλέκει τόσο συχνά σε περιπέτειες; Αν ήμασταν εμείς στη θέση του Ευτύχη, τί διαφορετικό θα κάναμε για να αποφύγουμε τους μπελάδες; 

Συζητάμε τα λάθη του Ευτύχη και προτείνουμε τι θα αλλάζαμε στις αντιδράσεις και τις πράξεις του, ενώ παράλληλα βρίσκουμε τα σημεία που ο Ευτύχης έπραξε σωστά.

 

Αυτό το παιχνίδι έχει ως ΣΤΟΧΟ να ενδυναμώσει και να ενισχύσει:

  • Την ενσυναίσθηση
  • Τη φαντασία
  • Το αίσθημα της ευθύνης
  • Την έκφραση
  • Την κριτική σκέψη

 

ΠΗΓΗ: Τόμασεκ Λορεάννα

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ: Τόμασεκ Λορεάννα

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech