Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Παραμύθι για την παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου από τα ΚΔΑΠ

Με αφορμή την την παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου, που από τον ΟΗΕ έχει οριστεί η 3η Ιουνίου, τα ΚΔΑΠ του Δήμου Καλαμάτας δημιούργησαν το δικό τους παραμύθι.

Μαζί με τα παιδιά μιλήσαμε για τα ωφέλη που μας προσφέρει στη ζωή μας το ποδήλατο, όπως είναι η γυμναστική, η χαρά, η κοινωνικοποίηση, η προστασία του περιβάλλοντος και πολλά ακόμα. Επίσης αναφερθήκαμε στη χρήση του κράνους και των προστατευτικών που πρέπει να φοράμε στη βόλτα μας με το ποδήλατο αλλά και στο τι πρέπει να ελέγχουμε πριν ανεβούμε σε αυτό. Έπειτα τα παιδιά μοιράστηκαν με τους φίλους τους τις εμπειρίες από τις πρώτες τους βόλτες με το ποδήλατο.

Στη συνέχεια διαβάσαμε ένα παραμύθι που αναφέρεται στη σημασία της βοήθειας προς αυτόν που την χρειάζεται και στη χαρά της ομαδικής δουλειάς και της συνεργασίας, το οποίο έγραψε η θεατρολόγος των ΚΔΑΠ, Λορεάννα Τόμασεκ  και εικονογραφήσαμε με ζωγραφιές και φωτογραφίες των παιδιών.

Στο τέλος τα παιδιά επέλεξαν το καθένα ως ρόλο τους ένα μέρος του ποδηλάτου για να το αναπαραστήσουν με τα σώματα τους. Έτσι κατάφεραν να δημιουργήσουν όλα μαζί ένα ολοκληρωμένο ποδήλατο και να αναπαραστήσουν τη βόλτα τους!

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Λορεάννα Τόμασεκ, Αναστασία Λεντούδη, Εύη Μπούνα

 Το παραμύθι μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech