Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Παιχνίδια με σχοινάκι (Μέρος 1ο)

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΣΧΟΙΝΑΚΙ

(Μέρος 1ο)

 

Υλικά : σχοινάκι , κορδέλα

Ηλικία : 5+

Εκτιμώμενος χρόνος : 30 ‘ – 45 ‘

Αριθμός ατόμων : 3+

Σκοπός : ταχύτητα , συντονισμός, συνεργασία,διασκέδαση



κατάλογος.jpg

Εικόνα : https://gr.depositphotos.com/2743005/stock-photo-jumping-rope.html



ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

 

Η σημερινή μας δραστηριότητα περιλαμβάνει ασκήσεις με σχοινάκι που μπορούν να πραγματοποιηθούν είτε σε εσωτερικό είτε σε εξωτερικό χώρο. Πάμε να δούμε μερικές από αυτές. 

 

1η Κλασσικό σχοινάκι : 2 άτομα γυρίζουν κυκλικά το σχοινάκι κρατώντας το από τις άκρες του και ένα άτομο στο κέντρο προσπαθεί να πηδά πάνω από το σχοινάκι όταν αυτό φτάνει στα πόδια του. Αν το πατήσει παίρνει τη θέση ενός εκ των δύο που γυρίζουν το σχοινάκι. 

2η Ρολόι : Ένα άτομο βρίσκεται στο κέντρο και κρατά το σχοινάκι από την άκρη και οι υπόλοιποι βρίσκονται απέναντι του. Το σχοινάκι ακουμπά το έδαφος. Όποιος κρατά το σχοινάκι το γυρίζει γύρω από τον εαυτό του (όπως οι δείκτες του ρολογιού)  και οι παίκτες πρέπει να πηδούν πάνω από το σχοινάκι . Όποιος παίκτης το πατήσει παίρνει τη θέση αυτού που γυρνούσε.



κατάλογος.jpg

Εικόνα : http://ebooks.edu.gr/ebooks/v/html/8547/2264/Fysiki-Agogi_G-D-Dimotikou_html-empl/index3_4.html

 

3η Τύλιγμα σχοινιού : 2 παίκτες κρατούν το σχοινάκι από τις άκρες του και τυλίγονται συγχρόνως με αυτό, αφήνοντας κάποια κενά. Ο τρίτος παίκτης προσπαθεί να περάσει από τη μία πλευρά στην άλλη μέσα από το σχοινάκι χωρίς να το ακουμπήσει.

4η Τέντωμα σχοινιού : Ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων που είστε χωρίζεστε σε 2 ισάριθμες ομάδες. Σχηματίζετε 2 σειρές ο ένας πίσω από τον άλλον και κρατάτε το σχοινάκι από τις άκρες του (πρέπει όλοι οι παίκτες να κρατούν κομμάτι από το σχοινάκι). Στη μέση της απόστασης , κάτω στο έδαφος τοποθετείστε μία κορδέλα. Τραβήξτε δυνατά το σχοινάκι προς τη μεριά σας και όποια ομάδα καταφέρει να περάσει πρώτη  από την κορδέλα είναι η χαμένη.

Καλή επιτυχία !



Υπεύθυνη εκπαιδευτικός : Νιφόρου Δήμητρα

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech