Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

ΕΣΠΑ

Αξιοποίηση διώροφου κτιρίου πρώην Ηλεκτρικής Εταιρείας

  • Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020»
  • Ταμείο Συνοχής
  • Προϋπολογισμός: 831.000,00 €

 

Περιγραφή

Η πράξη αφοράς στην επισκευή και επαναλειτουργία του διώροφου κτιρίου συνολικής επιφανείας 335,00 τ.μ, πουαναπτύσσεται σε δύο ίσης επιφανείας επίπεδα, ιδιοκτησίας του Δήμου Καλαμάτας.

Στην πρώτη στάθμη ισογείου, προτείνεται η δημιουργία ενός χώρου που θα στεγάσει το αξιόλογο βεστιάριο του ΔημοτικούΘεάτρου.

Στον όροφο του κτιρίου προτείνονται οι παρακάτω λειτουργίες:

  1. Γραφείο για τον εκάστοτε Καλλιτεχνικό Διευθυντή
  2. Δημιουργία χώρου για το αρχείο του Δημοτικού Θεάτρου: Πρωτότυπα κείμενα θεατρικών έργων, μεταφράσεις, σημειώσεις -οδηγίες καλλιτεχνικών συντελεστών κατά την διάρκεια των προβών, προγράμματα και αφίσες περασμένων θεατρικώνπαραστάσεων.
  3. Στον Ά όροφο θα εγκατασταθεί το Φροντιστήριο του Θεάτρου, δηλαδή χώρος φύλαξης και συντήρησης αντικειμένων πουχρησιμοποιήθηκαν και χρησιμοποιούνται στις θεατρικές παραστάσεις όπως, γυάλινα σερβίτσια, μικρά έπιπλα, ζωγραφικοί πίνακεςκαι δεκάδες άλλα μικροαντικείμενα.

 

Οφέλη

Η ανακατασκευή τουπαλαιού διωρόφου κτιρίου της ηλεκτρικής εταιρείας είναι μέσο αναζωογόνησης του αστικού κέντρου της πόλης. Το κτίριο, λόγω της θέσης του δίπλα στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ), είναιιδανικό για να αναπτύξει πολλαπλές πολιτιστικές χρήσεις και προβλέπεται να αναδειχθεί σε στοιχείο διεξόδου για τους κατοίκους. Μετην επισκευή του κτιρίου ενισχύεται η πολιτιστική δυναμική της πόλης, καθώς η επανάχρησή του διωρόφου κτιρίου ευνοεί τηνενίσχυση του τομέα της Πολιτιστικής Δημιουργικής Βιομηχανίας. Με την στέγαση των βοηθητικών χρήσεων στο επισκευασμένοκτίριο, δίπλα στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ), θα ενισχυθεί και θα ενδυναμωθεί η λειτουργία του ενενεργεία Δημοτικού Θεάτρου. Η ανάπλαση του κτιρίου και η επανάχρησή του θα συμβάλλει στην τοπική ανάπτυξη μέσα από τηνανάπτυξη Πολιτιστικών δραστηριοτήτων αλλά και μέσο της προβολής της ελληνικής θεατρικής παράδοσης . Το δίκτυο των δράσεωνπου θα υλοποιηθεί σε συνεργασία του Δήμου Καλαμάτας με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Καλαμάτας «ΦΑΡΙΣ»προβλέπεται να αποτελέσει πόλο έλξης νέων επισκεπτών και τουριστών είτε εγχώριας είτε ξένης προέλευση.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech