Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Η συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής στις 22 Ιουλίου 2015

Κατά τη διάρκεια της σημερινής, 10ης/2015, συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του ∆ήµου Καλαµάτας, πραγματοποιήθηκε συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των εξής θεµάτων, ως ακολούθως:

1. Τροποποίηση της υπ' αριθµ. 543/2010 Κανονιστικής Απόφασης του ∆ηµοτικού Συµβουλίου Καλαµάτας, όσον αφορά στην παραχώρηση χρήσης κοινόχρηστων χώρων σε πεζόδροµους - πεζοδρόµια. Εγκρίθηκε και όσα διαλαμβάνονται στην απόφαση μπορείτε να τα δείτε εδώ.

iatropoulou

Ο χώρος τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων ή εμπορευμάτων ορίζεται σε απόσταση 2 μέτρων από την οικοδομική γραμμή κάθε πλευράς, στους πεζοδρόμους Ιατροπούλου, Αντωνοπούλου και Μητροπέτροβα, ενώ στο νοτιοανατολικό πεζοδρόμιο της οδού Σιδηροδρομικού Σταθμού από την ομώνυμη πλατεία μέχρι την κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου, ο χώρος αυτός ορίζεται σε απόσταση 3 μέτρων από την οικοδομική γραμμή.

 

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

2. Κυκλοφοριακές ρυθµίσεις. Εγκρίθηκαν οι εξής:

 

ΟΔΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, μεταξύ των οδών Βασιλέως Γεωργίου και Γ. Ρουμελιώτη, επαναφορά της κυκλοφορίας σε διπλή κατεύθυνση, με παράλληλη απαγόρευση της στάθμευσης στη δυτική πλευρά της Μεγάλου Αλεξάνδρου.

 

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΨΑΡΩΝ

Η οδός Ψαρών να έχει προτεραιότητα έναντι όλων των καθέτων της, από την οδό Μακεδονίας έως Κρήτης – Λυκούργου.

Οι οδοί Μακεδονίας και Κρήτης συνεχίζουν να έχουν προτεραιότητα έναντι της οδού Ψαρών.

Η οδός Ψαρών να έχει προτεραιότητα έναντι της οδού που βρίσκεται μεταξύ των οδών Αριστείδου και Δαμοφώντος.

 

ΟΔΟΣ 23ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Κατάργηση της ΑΔΣ 418/11 όσον αφορά στη στάθμευση αυτοκινήτων στη βόρεια πλευρά της νησίδας και μετατροπή αποκλειστικά σε χώρο στάθμευσης δικύκλων.

 

ΟΔΟΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ

Κατάργηση της ελεγχόμενης στάθμευσης στο τμήμα βόρεια της οδού Μητροπολίτου Μελετίου και έως την πλατεία Υπαπαντής και μετατροπή αποκλειστικά σε χώρο στάθμευσης επιβατικών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης (κάτω των 2,5 τόνων).

 

ΟΔΟΣ ΝΕΔΟΝΤΟΣ

Κατάργηση της ΑΔΣ 301/12 όσον αφορά στη στάθμευση δικύκλων στην ανατολική πλευρά της οδού Νέδοντος, μήκους 16,30 μέτρων, μεταξύ των οδών Μητροπέτροβα και Γιατράκου και μετατροπή σε χώρο ελεγχόμενης στάθμευσης επιβατικών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης.

 

ΟΔΟΣ ΦΡΑΝΤΖΗ

Επέκταση του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης στο νότιο πεζοδρόμιο από την οδό Αριστομένους μετά το χώρο στάθμευσης δικύκλων και έως το Σιδηροδρομικό Σταθμό.

 

ΟΔΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ

Τροποποίηση των ΑΔΣ 478/2009 & 75/2009 όσον αφορά στην ελεγχόμενη στάθμευση και μετατροπή σε χώρο στάθμευσης δικύκλων σε όλο το μήκος της οδού.

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

agora kalamatas

Τροποποίηση της ΑΔΣ 303/2012 όσον αφορά στην εφαρμογή του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης επιβατικών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης, κάθε Σάββατο τις ώρες 08.00-13.00 στους εξής χώρους στάθμευσης της ΚΑΚ:

1.       Στην ανατολική πλευρά της οδού Σπάρτης από το ύψος του κτηριακού συγκροτήματος της ΚΑΚ και έως τη διασταύρωση με την Εθνική Οδό προς Σπάρτη

2.       Στο βόρειο χώρο στάθμευσης της Αγοράς πάνω από το κτηριακό συγκρότημα της ΚΑΚ εκτός του χώρου ανάπτυξης της λαϊκής αγοράς των παραγωγών,

όπου θα ισχύσει η εφαρμογή του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης με κάρτα. Για την παραπάνω ημέρα διατηρείται σε ισχύ η απαγόρευση στάθμευσης βαρέων οχημάτων, για τη στάθμευση των οποίων θα συνεχίσει να ισχύει η παραπάνω απόφαση.

Ταυτόχρονα, καταργείται η δωρεάν ελεγχόμενη στάθμευση μέγιστης διάρκειας μίας ώρας για τις ημέρες Τετάρτη και Σάββατο, που καθιερώθηκε με την 303/2012 ΑΔΣ.

Η ελεγχόμενη στάθμευση με πληρωμή θα ισχύει μόνο το Σάββατο, δηλαδή για μία από τις ημέρες της εβδομάδας και μόνο επί 5 ώρες. Σημειώνεται ότι για το θέμα έγινε δημόσια διαβούλευση στο ΔΣ της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας, στην οποία όλοι εκφράσθηκαν.

Η ελεγχόμενη στάθμευση αφορά μόνο στο 15% του συνολικού αριθμού των θέσεων, στις οποίες προστίθενται και οι θέσεις, τις οποίες τώρα καταλαμβάνουν τα λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ στην οδό Αρτέμιδος. Σημειώνεται, μάλιστα, ότι το 50% των θέσεων που θα ελέγχεται, καταλαμβάνεται από εμπόρους και πωλητές. Είναι, δε, γεγονός ότι δεν μπορεί να αστυνομευθεί το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης χωρίς αντίτιμο.

Τονίζεται, τέλος, ότι τα χρήματα από τις εισπράξεις θα επενδυθούν στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας, για τη βελτίωση της λειτουργίας της (π.χ. σκέπασμα βορείου parking κ.λπ.).

3. Παραχώρηση ειδικής θέσης στάθµευσης ΑµεΑ. Εγκρίθηκε, για την εξυπηρέτηση ΑμεΑ στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας 7.

4. Έγκριση της µελέτης του έργου µε τίτλο «Ανακατασκευή κτηρίου για τη στέγαση της Χηµικής Υπηρεσίας Καλαµάτας». Εγκρίθηκε, όσον αφορά σε μελέτη προϋπολογισμού 108.665 ευρώ με το ΦΠΑ, σχετικά με την ανακατασκευή του χώρου των αποθηκών του Τελωνείου Καλαμάτας, ώστε να είναι δυνατόν να στεγασθεί εκεί η Χημική Υπηρεσία.

5. Αφαίρεση ενός δένδρου στο κοιμητήριο της Τοπικής Κοινότητας Άριος, δύο δένδρων στην οδό Ιωάννη Ζάρκου, ενός δένδρου στην οδό Σαραντοπόρου και τριών δένδρων στην οδό Πύλου. Εγκρίθηκε σύμφωνα με την εισήγηση της Υπηρεσίας, για άρση επικινδυνότητας.

6. Προέγκριση ίδρυσης καταστηµάτων υγειονοµικού ενδιαφέροντος. Εγκρίθηκε.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech