Συνεχίζονται τα έργα στη Βασιλίσσης Όλγας

Πιθανότατα μέχρι και την προσεχή Κυριακή 3 Νοεμβρίου θα παραμείνει κλειστή η οδός Βασιλίσσης Όλγας στην Καλαμάτα, από την Αριστομένους μέχρι την Αριστοδήμου, στο πλαίσιο του έργου «Ανάπλαση δυτικού πεζοδρομίου Αριστομένους (από οδό Φραντζή έως Ξενοφώντος)», προκειμένου να συνδεθεί ο αγωγός ομβρίων που διέρχεται από το σκάμμα του εν λόγω έργου με τον αγωγό ομβρίων της οδού Αριστοδήμου.

Ανάλογη ρύθμιση, για τις ανάγκες του έργου, θα ισχύσει και για την οδό Ανδρέα Σκιά, από τη Βασ. Σοφίας μέχρι τη Βασ. Όλγας. Η αποπεράτωση της συγκεκριμένης φάσης των εργασιών θα εξαρτηθεί από τα προβλήματα – που ήδη συναντούν τα συνεργεία – με τα δίκτυα οργανισμών κοινής ωφέλειας. Το πιθανότερο είναι πως η οδός Βασιλίσσης ΄Ολγας θα δοθεί στην κυκλοφορία τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την πρώτη φάση της σύνδεσης του αγωγού (από Αριστομένους έως Αριστοδήμου) ισχύουν οι εξής ρυθμίσεις:

• Απαγόρευση κυκλοφορίας και στάθμευσης στην οδό Βασ. Όλγας από την οδό Αριστομένους έως την οδό Αριστοδήμου

•  Απαγόρευση κυκλοφορίας και στάθμευσης στην οδό Ανδρέα Σκιά από την οδό Βασ. Σοφίας έως την οδό Βασ. Όλγας

•  Κατ’ εξαίρεση, μετά από συνεννόηση με τον εργολάβο που κατασκευάζει το έργο, τα οχήματα που εξυπηρετούν τα ΕΛ.ΤΑ. θα μπορούν να προσεγγίζουν το ταχυδρομικό κατάστημα

Σε επόμενη χρονική περίοδο θα απαιτηθεί 1 ημέρα για ασφαλτόστρωση.

Β΄ ΦΑΣΗ

Κατά τη δεύτερη φάση της σύνδεσης του αγωγού (διάβαση Αριστομένους), η οποία θα διεξαχθεί στη συνέχεια και σε χρονική περίοδο που θα ανακοινωθεί, θα ισχύσουν οι εξής ρυθμίσεις:

•  Απαγόρευση στάθμευσης στην οδό Ξενοφώντος από τις γραμμές του ΟΣΕ έως την οδό Αριστομένους

•  Απαγόρευση στάθμευσης στην οδό Αριστομένους από την οδό Φραντζή έως την οδό Βασ. Όλγας

• Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας του αστικού λεωφορείου, η κατασκευή θα γίνει τμηματικά (πρώτα το μισό, ανατολικό τμήμα και στη συνέχεια το δυτικό τμήμα). Κατά την κατασκευή του ανατολικού τμήματος, και λόγω της στενότητας της οδού, θα δοθεί μέριμνα από τον εργολάβο (για παράδειγμα, διάστρωση με υλικό), ώστε τα οχήματα να διέρχονται από τμήμα του ημιτελούς δυτικού πεζοδρομίου

•  Η διάρκεια αυτής της φάσης του έργου υπολογίζεται σε 3 ημέρες, με έναρξη μετά τη φάση α΄, για τα χωματουργικά έργα και σε επόμενη χρονική περίοδο θα χρειασθεί 1 ημέρα για ασφαλτόστρωση.

Σε περίπτωση που υπάρξουν απρόβλεπτες καταστάσεις (όπως καιρικές συνθήκες, προβλήματα με δίκτυα οργανισμών κοινής ωφέλειας κ.λπ.) η διάρκεια των απαιτούμενων ρυθμίσεων θα παραταθεί μέχρι την ολοκλήρωση του έργου.

Σε όλες τις φάσεις του έργου, θα υπάρξει η κατάλληλη εργοταξιακή σήμανση, η οποία θα τοποθετηθεί από τον εργολάβο. Παρακαλούνται οι οδηγοί και οι διαβάτες να δίδουν ιδιαίτερη προσοχή και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις του συνεργείου.

vas.olgas.JPGvas.olgas_1.JPGvas.olgas_2.JPGvas.olgas_3.JPGvas.olgas_4.JPGvas.olgas_5.JPG

Search

Χρησιμοποιούμε cookies, κατά τις συνήθεις πρακτικές του διαδικτύου, με σκοπό να διευκολύνουμε και να βελτιώσουμε την πρόσβαση και την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας
Περισσότερες πληροφορίες Αποδοχή Άρνηση