Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Σύσκεψη για τη χρήση του αιγιαλού

Σύσκεψη με τη συμμετοχή του Δημάρχου, αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου, καθώς και εκπροσώπων άλλων Υπηρεσιών, αλλά και εκπροσώπων των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται σε παραλιακές περιοχές και κάνουν χρήση του αιγιαλού, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 7 Μαΐου 2015, στο Δημαρχείο.
Ο Δήμαρχος, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ανέφερε πως οι επαγγελματίες θα πρέπει να κάνουν αίτηση προς το Δήμο για την παραχώρηση χρήσης χώρου στον αιγιαλό, ενώ σημείωσε πως η νεότερη ΚΥΑ, που τροποποίησε προηγηθείσα, είναι βελτιωμένη αλλά έχει κενά.
Ο Π. Νίκας επεσήμανε τα εξής: «Ως Δήμος είμαστε υπέρ των κινητών στοιχείων (πλάκες, ξύλινα στοιχεία, χωρίς υλικό συναρμογής), ώστε ο κόσμος να μην πατάει στην άμμο. Οι επαγγελματίες θα πρέπει να καταλαμβάνουν το χώρο που τους παραχωρείται και μόνο, αφήνοντας διάδρομο προς τη θάλασσα μεταξύ των καταστημάτων». Θα πρέπει, επίσης, να τηρείται και η απόσταση που πρέπει από την ακροθαλασσιά, ώστε να υπάρχει ελεύθερος χώρος για όποιον δεν επιθυμεί να καθήσει σε κάποιο κατάστημα.
Ο Δήμαρχος τάχθηκε, επίσης, «κατά των μόνιμων κατασκευών», τονίζοντας ότι θα πρέπει να γκρεμιστούν τα στοιχεία από τσιμέντο και «αν δεν μπορεί να το κάνει το Δημόσιο, να εξουσιοδοτηθεί ο Δήμος για να το κάνει».
 
aig-meeting_1.JPGaig-meeting_2.JPGaig-meeting_3.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech