Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας

Κατά τη μετάβασή του στη Αθήνα, χθες Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015, ο Δήμαρχος συναντήθηκε με το Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας  Δημήτριο Κλούρα, για θέματα ενδιαφέροντος του Δήμου Καλαμάτας. «Είδαμε ζητήματα Δημόσιας Περιουσίας, που διεκδικεί με τον ένα ή τον άλλον τρόπο ο Δήμος Καλαμάτας», είπε σήμερα ο Δήμαρχος προς τους δημοσιογράφους, εξειδικεύοντας τα θέματα συζήτησης ως εξής:

  • Έκταση 49 στρεμμάτων στη Δυτική Παραλία Καλαμάτας: πρόκειται για έκταση που είναι εκτός ΤΑΙΠΕΔ, δηλαδή εκτός παραχωρήσεων και στην οποία βρίσκονται σημαντικές αθλητικές εγκαταστάσεις (γήπεδα πρώην Σφαγείων, ΕΠΣ, τένις και Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής), όπως και μία αναξιοποίητη έκταση 17 στρεμμάτων. «Ζήτησα να παραχωρηθεί κατά χρήση στο Δήμο Καλαμάτας και, αφού τον νοικοκυρέψουμε, να λειτουργεί ως κοινόχρηστος χώρος», είπε ο Δήμαρχος
  • Μεταξύ μαρίνας και οδού Σαλαμίνος, υπάρχει ελεύθερος χώρος, τον οποίον έχουν καταλάβει παρακείμενα καταστήματα. Ο χώρος αυτός διεκδικείται εδώ και 30 χρόνια περίπου από το Υπουργείο Οικονομικών και ιδιώτες. Ο Δήμαρχος ζήτησε να παραχωρηθεί κατά χρήση στο Δήμο Καλαμάτας και, όταν ξεκαθαρίσει το ζήτημα, να παραδοθεί στον ιδιοκτήτη / ιδιοκτήτες
  • Το κτήριο πρώην Αλιφέρη, στη συμβολή Αριστομένους και Κολοκοτρώνη, με το απαράδεκτο προστατευτικό του, βρίσκεται εντός ΤΑΙΠΕΔ προς παραχώρηση. Μέχρι στιγμής, δεν έχει βρεθεί ενδιαφερόμενος για να το αγοράσει. «Ζητήσαμε να μπει προστατευτικό από μουσαμά, όπως αυτό που τοποθετήσαμε εμείς στο ‘Αχίλλειον’», είπε ο Δήμαρχος και προσέθεσε ότι «μου προτάθηκε αν ενδιαφέρεται ο Δήμος να το αποκτήσει». Ο Δήμαρχος πρότεινε ανταλλαγή με ακίνητα του Δήμου που βρίσκονται στην Αθήνα και του ειπώθηκε πως η πρότασή του θα μελετηθεί.
  • Ο Δήμαρχος ζήτησε, επίσης, την παραχώρηση οικοπέδου που βρίσκεται στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, δίπλα στο νέο κτήριο του 3ου Νηπιαγωγείου, για την κατασκευή Παιδικού Σταθμού, καθώς υπάρχει σχετική ανάγκη.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech