Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Σύσκεψη εν όψει της επιλογής της πόλης που θα γίνει Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021

Μεγάλη σύσκεψη για την προετοιμασία της επίσκεψης στην Καλαμάτα της Επιτροπής Επιλογής για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016, στο νέο Δημαρχείο, υπό την προεδρία του Δημάρχου και με τη συμμετοχή Αντιδημάρχων, Προέδρων Νομικών Προσώπων του Δήμου, στελεχών του Γραφείου Υποψηφιότητας Kalamata 21, υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου και εκπροσώπων κρατικών Υπηρεσιών.

Την προσεχή εβδομάδα θα κορυφωθεί η προσπάθεια του Δήμου για την ανάδειξη της Καλαμάτας σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το έτος 2021, καθώς την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου θα επισκεφθεί την πόλη η Επιτροπή Επιλογής. Είναι μία μέρα κατά την οποία η Καλαμάτα θα πρέπει να δείξει το καλύτερο πρόσωπό της. Την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και μεταξύ των ωρών 13.45 και 15.30, η Καλαμάτα θα υποστηρίξει την υποψηφιότητά της, παρουσιάζοντας το σχετικό φάκελο. Την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου και ώρα 12.15, στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού, θα ανακοινωθεί το αποτέλεσμα, σε μια συνάντηση ανοιχτή στο κοινό.
Στη σύσκεψη εξετάστηκαν όλες οι παράμετροι που αφορούν στην επίσκεψη της Επιτροπής Επιλογής στην πόλη, καθώς και στην υποστήριξη της πρότασης της Καλαμάτας, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, δόθηκαν δε σχετικές κατευθύνσεις και οδηγίες.
Μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος τόνισε ότι αποτελεί πεποίθησή του πως η νέα γενιά θα είναι τυχερή εάν η Καλαμάτα πετύχει να αναδειχθεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021. Επεσήμανε, ακόμη, ότι ο Δήμος Καλαμάτας αγωνίζεται από το 2011 για το σκοπό αυτό, υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι η πόλη διαθέτει πολιτιστικές υποδομές υψηλού επιπέδου.
Οπωσδήποτε, ελλείψεις υπάρχουν, αλλά είναι εξαιρετικά θετικό το γεγονός ότι η Καλαμάτα έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη, το οποίο δίνει τη δυνατότητα για ουσιαστικές παρεμβάσεις στην παραθαλάσσια έκταση από το Filoxenia έως τον Κορδία και στο Ιστορικό Κέντρο. Πρόκειται για αναπλάσεις που θα είναι χρήσιμες όχι μόνο στην περίπτωση που η Καλαμάτα αναδειχθεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα, αλλά θα ενισχύσουν ευρύτερα την οικονομική ζωή της.
Ο Π. Νίκας ανέφερε πως «η προσπάθεια που καταβάλλει η Καλαμάτα, αφορά στην εκπλήρωση ενός οράματος για την ιστορία μας και τις επόμενες γενιές».

a.JPGb.JPGc.JPGd.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech