Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Σύσκεψη στο Υπουργείο Πολιτισμού την Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Στις 11.00 το πρωί, σήμερα Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη σύσκεψη στο Υπουργείο Πολιτισμού, στην οποία μετέσχον ο Υπουργός Πολιτισμού Κωνσταντίνος Τασούλας, η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Λίνα Μενδώνη, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και βουλευτής Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος και ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Ε. Νίκας.

 

Αντικείμενο της συσκέψεως απετέλεσαν όλα τα ζητήματα πολιτισμού που ενδιαφέρουν το Δήμο Καλαμάτας και συγκεκριμένα:


1. Φεστιβάλ Χορού: Ο Υπουργός κ. Τασούλας διαβεβαίωσε για τη διαρκή υποστήριξη από την πολιτεία του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού και τη διασφάλιση του μέλλοντός του. Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας έχει ξεπεράσει πλέον τα τοπικά όρια και αποτελεί εθνικό πολιτιστικό ζήτημα, γι' αυτό και θα εξευρεθεί τρόπος στήριξής του από την πολιτεία. Σημειώνεται ότι η Διευθύντρια του Φεστιβάλ Βίκυ Μαραγκοπούλου έχει ξεκινήσει την προεργασία για το 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας 2015.

Aerites Patricia Apergi Planites 3  Andreas Endermann 2


2. Μέγαρο Χορού: Ο Δήμαρχος ενημέρωσε την ηγεσία του Υπουργείου για τη μελέτη της εταιρείας Planet όσον αφορά στη βιωσιμότητα και τη λειτουργία του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας. Ο Υπουργός έδωσε κατεύθυνση να πραγματοποιηθεί σύσκεψη με αντικείμενο την εξεύρεση τρόπου λειτουργίας του Μεγάρου σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στη μελέτη βιωσιμότητας.

fest 1


3. Κτήριο Γαλλικού Ινστιτούτου στην πλατεία Μαυρομιχάλη: Δεν έχει προχωρήσει ακόμη η υπογραφή χρησιδανείου με τη Γαλλική Κυβέρνηση, επειδή υπάρχει εμπλοκή με το μελετητή της αποκατάστασης του κτηρίου και τα χρήματα που αυτός απαιτεί από το Υπουργείο Πολιτισμού. Ο Υπουργός δήλωσε ότι θα επιληφθεί του θέματος και θα φροντίσει για να υπάρξει απεμπλοκή.

galliko


4. Ακίνητο Σπυρίδη στο Κάστρο: Η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη έκανε γνωστό ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία απαλλοτρίωσης με την παρακατάθεση των χρημάτων. Επομένως, το συγκεκριμένο θέμα, που ήταν σε εκκρεμότητα πολλά χρόνια, έληξε επιτυχώς. Απομένει η διαδικασία καθαίρεσης πλέον.

spuridi-elaiotriveio


5. ΔΗΠΕΘΕΚ: Επειδή υπάρχουν γενικότερα ζητήματα όσον αφορά στη λειτουργία και τη βιωσιμότητα σχεδόν όλων των ΔΗΠΕΘΕ, ο Υπουργός κ. Τασούλας αναλαμβάνει πρωτοβουλία με σκοπό την αναζήτηση βιώσιμων λύσεων.

dipethek


6. Αρχαία Θουρία: Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην ανασκαφή της Αρχαίας Θουρίας, η οποία χρηματοδοτείται από το Δήμο Καλαμάτας και ζήτησε τη συνδρομή του Υπουργείου για την υποστήριξη της μεγάλης προσπάθειας που καταβάλλουν η επικεφαλής της ανασκαφής Ξένη Αραπογιάννη και η ομάδα της.

arxaia-thouria


Τέλος, ο Δήμαρχος παρέδωσε φακέλους για τη διοργάνωση της διεθνούς εκδήλωσης χορωδιακής μουσικής σε συνεργασία με την Interkultur, τον Οκτώβριο του 2015 στην Καλαμάτα, καθώς και για την πορεία της προσπάθειας διεκδίκησης να αναδειχθεί η Καλαμάτα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021.

Aerites_Patricia_Apergi_Planites_3__Andreas_Endermann_2.jpgarxaia-thouria.JPGdipethek.jpgfest_1.JPGgalliko.jpgspuridi-elaiotriveio.JPGtas-alm-dim.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech