Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

«Χριστούγεννα με το Κ.Π.Ε. Καλαμάτας» σήμερα στην Κεντρική Πλατεία/ Βασιλέως Γεωργίου

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας,  με τη συμμετοχή μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Καλαμάτας και εκπαιδευτικών, συμμετέχει στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμάτας υλοποιώντας βιωματικά εργαστήρια.

Τα εργαστήρια γίνονται στο πλαίσιο των δράσεων του Τοπικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Ρήματα και Απορρίμματα: Μειώνω - Επαναχρησιμοποιώ - Ανακυκλώνω», που έχουν ιδρύσει το Κ.Π.Ε. Καλαμάτας και οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  του Ν. Μεσσηνίας και σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας. Στόχος των εργαστηρίων είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών, μέσω της κατασκευής Χριστουγεννιάτικων στολιδιών με ανακυκλώσιμα υλικά και μέσα από βιωματικά παιχνίδια, που εστιάζουν στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων αλλά και στη σημασία της επαναχρησιμοποίησης και της ανακύκλωσης.

thouria 2

Σήμερα, Παρασκευή 19/12 οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν στην Κεντρική Πλατεία - Βασιλέως Γεωργίου, το πρωί μεταξύ 9.00 και 13.00 και το απόγευμα από τις 18.00 έως τις 20.00. Χθες οι εκδηλώσεις αναβλήθηκαν λόγω των καιρικών συνθηκών.

Τη Δευτέρα 15/12 το εργαστήριο υλοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία Αρφαρών, με τη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών από το Δημοτικό Σχολείο Αρφαρών.

arfara 3

Την Τρίτη 16/12 το εργαστήριο υλοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία Θουρίας με τη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών από το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Θουρίας.

thouria 3

Την Τετάρτη 17/12 το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Αγορά της Καλαμάτας, με τη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών από το 13ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας.

agora 2

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech