Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις ενηλίκων

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις ενηλίκων πραγματοποιούνται στο Δημοτικό Ιατρείο Καλαμάτας, κατά τις πρωινές ώρες (9.00 – 14.30), όλες τις εργάσιμες ημέρες. Η διενέργεια των εξετάσεων αυτών εντάσσεται στο πρόγραμμα τηλεϊατρικής που υλοποιεί ο Δήμος Καλαμάτας. Αυτές οι εξετάσεις διενεργούνται, επίσης, σε ορεινά χωριά του Δήμου Καλαμάτας, με τη συνεργασία των υπαλλήλων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Ήδη ο ιατρός έχει μεταβεί και έχει εξετάσει κατοίκους των χωριών Άγριλος, Βελανιδιά και Βρωμόβρυση, ενώ προγραμματίζονται επισκέψεις στο Λαδά και στο Καρβέλι.
Για τη μέτρηση χοληστερόλης-τριγλυκεριδίων, ο εξεταζόμενος πρέπει να είναι νηστικός. Όσοι έχουν ΑΜΚΑ, είναι επιθυμητό να τον έχουν μαζί τους. Οι απαντήσεις θα δίδονται ύστερα από μερικές ημέρες, κατόπιν συνεννοήσεως.
Τηλ. επικοινωνίας για ραντεβού μέσω της Διεύθυνσης Πρόνοιας: 27213 61863
Δημοτικό Ιατρείο: Σανταρόζα & Παπανικολή, Παραλία Καλαμάτας, τηλ . 27210 93309.
 
Οι συμμετέχοντες θα εξετασθούν ως εξής:
 
Α. Συμπλήρωση ερωτηματολογίου, το οποίο περιλαμβάνει:
Ηλικία, φύλο, κάπνισμα, ιστορικό καρδιαγγειακών νοσημάτων, ιστορικό σακχαρώδους διαβήτη, ιστορικό για αρτηριακή υπέρταση, φάρμακα για αρτηριακή υπέρταση
 
Β. Στη συνέχεια θα γίνονται οι ακόλουθες εξετάσεις:
Μέτρηση σωματικού βάρους και ύψους, εκτίμηση δείκτη μάζας σώματος, συστολικής και διαστολικής αρτηριακής πίεσης, καρδιακής συχνότητας, κορεσμού οξυγόνου, σακχάρου, χοληστερόλης, τριγλυκεριδίων και ηλεκτροκαρδιογράφημα.
 
Οι εξετάσεις χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο της Πράξης «Πρόγραμμα πρόληψης καρδιαγγειακών νοσημάτων και προαγωγής της υγείας των πολιτών με αξιοποίηση εφαρμογών τηλεϊατρικής» του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού 2007-2013» που υλοποιεί ο Δήμος Καλαμάτας.  
 
Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε δημότες και κατοίκους Δήμου Καλαμάτας. 
 

Search

Χρησιμοποιούμε cookies, κατά τις συνήθεις πρακτικές του διαδικτύου, με σκοπό να διευκολύνουμε και να βελτιώσουμε την πρόσβαση και την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας
Περισσότερες πληροφορίες Αποδοχή Άρνηση