Παράταση διάρκειας μίσθωσης του πρώην ΑΣΟ στην Τοπική Κοινότητα Άριος

Σε δημοτικό ακίνητο, εκτάσεως 6.309,74 τετρ. μέτρων, που περιλαμβάνει τις εγκαταστάσεις εργοστασίου του πρώην ΑΣΟ στην Τοπική Κοινότητα Άριος, γεννιέται ένας πολιτιστικός και ψυχαγωγικός πολυχώρος.

Ο Δήμος Καλαμάτας, με διαγωνισμό, ενοικίασε το ακίνητο στον Ιωάννη Π. Τσίτουρα, δυστυχώς, όμως, ενώ οι εργασίες ανακατασκευής όδευαν προς ολοκλήρωση, ο χώρος, ευρισκόμενος σε τοποθεσία ονειρική, πάνω από τη μεγάλη λεκάνη του ποταμού Άρι, επλήγη από την πλημμύρα της 7ης Σεπτεμβρίου 2016.
Σήμερα, Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017 και σε εφαρμογή αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου (530/2016), υπεγράφη συμφωνητικό, με το οποίο τροποποιείται η διάρκεια μίσθωσης από 20 σε 25 χρόνια, δηλαδή έως 2 Αυγούστου 2040, λόγω των εκτεταμένων καταστροφών από την πλημμύρα. Το μίσθωμα θα καταβάλλεται όπως έχει συμφωνηθεί.
Σημειώνεται ότι πρόκειται για ένα οικόπεδο, στο οποίο αναπτύσσονται αποθήκες – δεξαμενές σταφίδας και μερικά κτίσματα. Όλα τα κτήρια είναι ηλικίας άνω των 60 ετών και δεν είχαν συντηρηθεί επί μακρόν, με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν εκτεταμένες φθορές σε όλα τους τα στοιχεία.
Με την ανακατασκευή των κτηρίων από το μισθωτή αξιοποιείται η περιουσία του Δήμου, δίδεται αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή και δημιουργούνται θέσεις εργασίας.

Ο πολυχώρος αναμένεται να τεθεί σε μερική λειτουργία το Πάσχα.

DSCN0162_Medium.JPGDSCN0163_Medium.JPGxoros-aso-ston-ari_8.JPGxoros-aso-ston-ari_9.JPGxoros-aso-ston-ari_10.JPG

 

 

Search

Χρησιμοποιούμε cookies, κατά τις συνήθεις πρακτικές του διαδικτύου, με σκοπό να διευκολύνουμε και να βελτιώσουμε την πρόσβαση και την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας
Περισσότερες πληροφορίες Αποδοχή Άρνηση