Μεγάλη επιτυχία για τη συναυλία-αφιέρωμα στη Σοφία Βέμπο και τα τραγούδια του μεσοπολέμου

Εξαιρετικά πετυχημένη υπήρξε η μουσική εκδήλωση με τίτλο: «Αφιέρωμα στη Σοφία Βέμπο και τα τραγούδια του μεσοπολέμου», καθώς συνδύασε τον πατριωτικό χαρακτήρα, λόγω της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 και τα τραγούδια του μεσοπολέμου, που νίκησαν το χρόνο και εξακολουθούν να τέρπουν το κοινό περίπου 100 χρόνια μετά. Η συναυλία, το βράδυ της 28ης Οκτωβρίου 2018, υπήρξε εξαιρετικά φροντισμένη, οι μουσικοί και οι τραγουδιστές ενθουσίασαν το κοινό με την απόδοσή τους, ενώ υπήρξαν και πολλές εκπλήξεις, που οδήγησαν το κοινό σε διάλογο με τους καλλιτέχνες, πέρα από τη συνήθη αλληλεπίδραση, κατά την οποία το κοινό σιγοτραγουδά τα πιο γνωστά τραγούδια.

DSCN1782 Medium

Την καλλιτεχνική επιμέλεια, την ενορχήστρωση και τη συνοδεία στο πιάνο είχε αναλάβει ο Δαυΐδ Ναχμίας, που έδωσε πολλές και ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για την ιστορία των τραγουδιών και την τοποθέτησή τους στο πλαίσιο της εποχής του μεσοπολέμου και του Έπους του ΄40. Τα τραγούδια ερμήνευσαν η Μαρία Κανελλοπούλου και ο Θάνος Πολύδωρας, τους οποίους συνόδευσε με το ακορντεόν του ο Δήμος Βουγιούκας. Όλοι καταχειροκροτήθηκαν επανειλημμένα, σε ένα πρόγραμμα διάρκειας περίπου 2 ωρών.
Στο επίκεντρο βρέθηκε η Σοφία Βέμπο, η τραγουδίστρια της νίκης, το σύμβολο του αγώνα κατά των κατακτητών. Ήταν μια καλλιτέχνις που κατάφερε να σφραγίσει με την παρουσία της τη θεατρική και μουσική ιστορία της Ελλάδος, πριν φύγει για πάντα στις 11 Μαρτίου 1978. Αττίκ, Γιαννίδης, Χαιρόπουλος, Σουγιούλ, Δανάη, Βέμπο, Γούναρης είναι μερικοί μόνο από τους δημοφιλείς καλλιτέχνες της εποχής που, είτε με «μεταγλωττισμένα» είτε με πρωτότυπα τραγούδια, παραμένουν ζωντανοί, ανθεκτικοί και αγαπημένοι έως τις μέρες μας.

DSCN1732 Medium

Ο Δήμαρχος, που συνεχάρη θερμά τους συντελεστές της συναυλίας μετά το πέρας της, σε χαιρετισμό που απηύθυνε, τόνισε πως η περίοδος του ελληνοϊταλικού και ελληνογερμανικού πολέμου, καθώς και εκείνη της Εθνικής Αντίστασης, αποτελεί ένα διάστημα ανάτασης του Ελληνισμού. Οι πρόγονοί μας, τα παιδιά από τα χωριά και τις πόλεις της Ελλάδος, αντέταξαν ισχυρή άμυνα και αντιστάθηκαν επί μήνες στις δυνάμεις της Ιταλίας και της Γερμανίας, πολεμώντας για την πατρίδα, την αξιοπρέπεια και την τιμή τους. Σήμερα, πρέπει να αναρωτηθούμε τι έφταιξε και βρίσκεται η πατρίδα μας σε κατάπτωση και να δώσουμε την υπόσχεση ότι θα κάνει καθένας ό,τι μπορεί για την ανόρθωση της Ελλάδος, επεσήμανε ο Π. Νίκας.
Σημειώνεται πως την εκδήλωση διοργάνωσαν ο Δήμος Καλαμάτας και η Κοινωφελής του Επιχείρηση «Φάρις», καθώς και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου, την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018, με ώρα ενάρξεως 20.00, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.

 

Search

Χρησιμοποιούμε cookies, κατά τις συνήθεις πρακτικές του διαδικτύου, με σκοπό να διευκολύνουμε και να βελτιώσουμε την πρόσβαση και την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας
Περισσότερες πληροφορίες Αποδοχή Άρνηση