Πλήθος κόσμου στη συναυλία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας

Με μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 Μαρτίου 2018, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας (ώρα έναρξης 20.30), εορταστική συναυλία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας, με τίτλο «Συμφωνία της Λεβεντιάς».

Η Φιλαρμονική απέδωσε έργα από τη Συμφωνία αρ. 2 «Ελλάς» του Δανού συνθέτη Rudolph Simonsen, σε πρώτη πανελλήνια παρουσίαση, καθώς και από τη Συμφωνία αρ. 1 Μανώλη Καλομοίρη σε ντο ελάσσονα «της Λεβεντιάς». Επίσης, παρουσίασε τα Επιφάνια-Αβέρωφ σε ποίηση Γιώργου Σεφέρη - μουσική Μίκη Θεοδωράκη, αλλά και παραδοσιακά, που αναφέρονται στην περιοχή μας.
Ο Καθηγητής – Διευθυντής του Κέντρου Μελέτης Αρχαίου Κόσμου στο Τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, Αθανάσιος Ευσταθίου, μίλησε για την παιδεία των Ελλήνων κατά την περίοδο της Επανάστασης του 1821.
Τραγούδησαν ο Αντώνης Αγγελόπουλος (αντιστράτηγος ε.α.) και ο Γιάννης Θωμόπουλος, ενώ συμμετέσχε 30μελής χορωδία και παραδοσιακή ορχήστρα.
Προετοιμασία χορωδίας: Σοφία Τσόγκα
Μουσική διεύθυνση: Κώστας Νικολέας.

synavlia-filarmonikhs-pneymatiko_1.jpgsynavlia-filarmonikhs-pneymatiko_2.jpgsynavlia-filarmonikhs-pneymatiko_3.jpg

Search

Χρησιμοποιούμε cookies, κατά τις συνήθεις πρακτικές του διαδικτύου, με σκοπό να διευκολύνουμε και να βελτιώσουμε την πρόσβαση και την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας
Περισσότερες πληροφορίες Αποδοχή Άρνηση