Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Το Συμβούλιο της Βέργας για καταγγελίες περί αυθαιρεσιών στη Ροβόλα

Δεν υπάρχει καταπάτηση της οδού Ευαγγελιστρίας στη Βέργα στη θέση Ροβόλα, ενώ το μονοπάτι που διασχίζει την ιδιοκτησία των Γ. Μπουγά και Ι. Ηλιόπουλου δημιουργήθηκε από καταρρακτώδη βροχή περί το 1940, δηλαδή μετά το 1923 και έπαυσε να χρησιμοποιείται από τους κατοίκους όταν διανοίχθηκε η οδός Ευαγγελιστρίας.

Τα ανωτέρω αποτελούν συνοπτικά την απάντηση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Βέργας – που κοινοποιήθηκε στο Δήμαρχο –

σχετικά με το θέμα: «Διερεύνηση καταγγελιών για αυθαίρετες επεμβάσεις και διαχρονικές καταστροφές στο περιβάλλον στη θέση Ροβόλα στην εκτός σχεδίου περιοχή Κάτω Βέργας Δήμου Καλαμάτας».

Στο έγγραφο, μεταξύ άλλων, αναφέρεται πως «από το Δήμο Καλαμάτας, Διεύθυνση Πολεοδομίας (…) ζητήθηκε από το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Βέργας η χρονική τεκμηρίωση της ύπαρξης του μονοπατιού που στις αεροφωτογραφίες φαίνεται να διασχίζει την ιδιοκτησία των κ. Μπουγά – Ηλιόπουλου, δηλαδή συγκεκριμένα αν προϋπάρχει του έτους 1923 ή δημιουργήθηκε μεταγενέστερα.

Επίσης, μας αποστείλατε το τοπογραφικό διάγραμμα εφαρμογής των ορίων της ιδιοκτησίας των κ. Μπουγά – Ηλιόπουλου στο έδαφος, όπου απεικονίζεται και η υφιστάμενη οδός Ευαγγελιστρίας, προκειμένου να εκφράσουμε τις απόψεις μας σε σχέση με το θέμα της ενσωμάτωσης τμήματος της ανωτέρω οδού εντός της παραπάνω ιδιοκτησίας».

Η ομόφωνη απάντηση – απόφαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Βέργας, μετά από διαλογική συζήτηση, έχει ως εξής:

«Α) Η οδός Ευαγγελιστρίας επεκτάθηκε μετά την εκκλησία της Βέργας κατά το έτος 1986 περίπου και σε κάθε περίπτωση κατά την εποχή, που Πρόεδρος της Βέργας ήταν ο Ευστάθιος Δραγώνας και το μεγαλύτερο πλάτος αυτής, όταν κατασκευάστηκε έφτανε στα 4,00 μέτρα σε κάποια σημεία της.

Άρα όπως φαίνεται από το συνημμένο τοπογραφικό που μας αποστείλατε δεν υπάρχει καταπάτηση της οδού Ευαγγελιστρίας αλλά το πέραν των 4,00 μέτρων πλάτος δρόμου αποτελεί άτυπη παραχώρηση.

Β) Το μονοπάτι, που μας αναφέρετε, δημιουργήθηκε κατά το έτος 1940 περίπου από μια μεγάλη τρόμπα (τρόμπα λέμε στη Βέργα μια πολύ δυνατή – καταρρακτώδη βροχή) όπως λένε μεγάλοι σε ηλικία συγχωριανοί μας, είχε πλάτος όσο να χωράει να περάσει ένα φορτωμένο μουλάρι, δηλαδή το πολύ 2 μέτρα, είχε μεγάλη κλίση ιδιαίτερα στο σημείο, που διέρχεται εντός της ιδιοκτησίας των κ. Μπουγά – Ηλιόπουλου, χρησιμοποιήθηκε από κατοίκους της περιοχής, για να πηγαίνουν από τα σπίτια τους στο χωριό προς κάποια κτήματά τους στην περιοχή εκείνη και σταμάτησε να χρησιμοποιείται, όταν ανοίχθηκε η οδός Ευαγγελιστρίας».

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech