Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

«Είχα μιαν αγάπη»: συναυλία με τη Θ. Μπάκα και τη Μ. Παπαπετροπούλου

Συναυλία με τίτλο «Είχα μιαν αγάπη» θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη 4 Ιουνίου και ώρα 21.00, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, με ελεύθερη είσοδο, στην οποία θα μετάσχουν η μέτζο-σοπράνο Θεοδώρα Μπάκα και η Μαρία Παπαπετροπούλου στο πιάνο.

Το πρόγραμμα της συναυλίας έχει ως εξής:

  • Γιάννη Κωνσταντινίδη: Από τον κύκλο «Τα 20 τραγούδια του ελληνικού λαού»

- Είχα μιαν αγάπη

- Ερηνάκι

- Απόψε τα μεσάνυχτα

- Λαλούδι της Μονεβασιάς

- Κοντούλα λεϊμονιά

- Μέρα μέρωσε

- Κίνησα εχθές να έρθω

- Μαύρο γεμενί

  • Μάνου Χατζιδάκι: Από το έργο «Για μια μικρή λευκή αχιβάδα», για πιάνο

- Νυχτερινό

- Καλαματιανός

  • Θεόδωρου Αντωνίου: Ποιος πήρε την αγάπη μου (στίχοι Νίκου Γκάτσου)
  • Maurice Ravel: Πέντε ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια

I. Le Réveil de la Mariée (Ξύπνησε πετροπέρδικα)

II. Là-bas, vers l’ église (Κάτω στον Άγιο Σίδερο)

III. Quel galant m’ est comparable (Ας ήσουν σαν κι εμένα!)

IV. Chanson de cueilleuses lentisques (Άγγελος είσαι, μάτια μου)

V. Tout gai ! (Γιαρούμπι)

  • Στάθη Γυφτάκη: 3 τραγούδια από τον κύκλο «Τα ρω του έρωτα » σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη
  • Μίκη Θεοδωράκη: Από τον κύκλο τραγουδιών «Romancero Gitano» σε ποίηση Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα & απόδοση στα ελληνικά Οδυσσέα Ελύτη

- Η καλόγρια η τσιγγάνα

- Του ανέμου και της παινεμένης

  • Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα: Από τα «Ισπανικά λαϊκά τραγούδια»

- Anda, jaleo!

- Los cuatro muleros

- Nana de Sevilla

- Sevillanas del siglo XVIII

  • Μάνου Χατζιδάκι: Από τον κύκλο «Τα τραγούδια του C.N.S.» σε στίχους Μάνου Χατζιδάκι

- Μια θλιμμένη αρχόντισσα

- Εγώ είμαι ένα σύννεφο.

Θεοδώρα Μπάκα, μέτζο-σοπράνο

Η Θεοδώρα Μπάκα γεννήθηκε στη Λάρισα όπου και μελέτησε αρχικά τραγούδι με την Κίτσα Δαμασιώτη. Είναι Απόφοιτος των Τμημάτων Όπερας και Μουσικής Δωματίου (τάξεις Norma Enns και Frank Bungarten) της «Ανωτάτης Ακαδημίας Μουσικής και Θεάτρου» του Ανοβέρου (Γερμανία).

eixa-mia-agapi  1

Έχει συνεργαστεί ως σολίστ με τα λυρικά θέατρα: Ε.Λ.Σ., Ο.Μ.Μ.Θ., Βρέμης, Ανοβέρου, Bielefeld, Λισαβόνας, Wiesbaden, Φεράρας, με το Θέατρο Arriaga (Μπιλμπάο), τα θερινά Φεστιβάλ Όπερας του Eutin και της Αρχαίας Κορίνθου και το Φεστιβάλ Αθηνών. Έχει εμφανιστεί σε διεθνείς μουσικές διοργανώσεις σε Ελλάδα, Γερμανία, Ρωσία, Ισραήλ, Ιταλία, Ισπανία, Μ. Βρετανία, Αίγυπτο, Τουρκία, Ελβετία, τραγουδώντας αναγεννησιακή και μπαρόκ μουσική, Lieder, καθώς και έργα σύγχρονων Ελλήνων και ξένων δημιουργών.

Είναι ιδρυτικό μέλος του "Duo Canción" και του "Erato Ensemble". Έχεισυνεργαστείμετους "Fretwork", "Ex Silentio", "Latinitas Nostra", "Il complesso barocco" (Alan Curtis), "Philharmonische Gesellschaft Bremen", Κ.Ο.Α., Ε.Ρ.Τ.

Hχογράφησε έργα Ελλήνων, Ιταλών και Ισπανών συνθετών με το "Duo Canción" (για την εταιρεία Cordaria) και παραδοσιακά ελληνικά τραγούδια (για τη Raumklang). Συμμετείχε επίσης στην πρώτη παγκόσμια ηχογράφηση της όπερας Arianna in Creta του G. F. Händel τραγουδώντας το ρόλο της Alceste (MDG), υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου, η οποία απέσπασε εξαιρετικές κριτικές από το διεθνή εξειδικευμένο τύπο, ενώ ερμηνεύοντας το ρόλο του Araspe πήρε μέρος στην πρώτη παγκόσμια ηχογράφηση της όπερας Tolomeo e Alessandro του D. Scarlatti (DECCA), υπό τη διεύθυνση του Alan Curtis, με το σύνολο "Il complesso Barocco".

Μαρία Παπαπετροπούλου, πιανίστα

Η Μαρία Παπαπετροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο με τις Πόπη και Ναταλία Μιχαηλίδου στο «Αθήναιον» Ωδείο και το Ωδείο «N. Σκαλκώτας» αντίστοιχα. Πήρε το δίπλωμά της από το Ωδείο «N. Σκαλκώτας» με Άριστα Παμψηφεί και Α΄ Βραβείο. Συνέχισε τις σπουδές της με τη Φρανσουάζ Τινά στην Εκόλ Νορμάλ του Παρισιού και στο Εθνικό Ωδείο της Ορλεάνης, απ’ όπου αποφοίτησε αποσπώντας το πρώτο βραβείο. Κατόπιν, με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση, συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο της Καρλσρούης με τον Ούλριχ Ραντεμάχερ, στην ειδικότητα συνοδείας λίντερ, αποκτώντας μεταπτυχιακό δίπλωμα (Μaster of Arts) με Άριστα. Παρακολούθησε σεμινάρια και τμήματα τελειοποίησης πιάνου, μουσικής δωματίου και συνοδείας λίντερ με τους Λεβ Βλασένκο, Γκίττυ Πίρνερ, Εντουάρντο Χούμπερτ και Μπρούνο Κανίνο.

eixa-mia-agapi

Έχει εμφανιστεί σε ατομικά ρεσιτάλ (Μέγαρο Μουσικής 1994) και σε συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ελβετία και την Τουρκία. Έχει συμπράξει επανειλημμένα, ως σολίστ, με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Ορχήστρα των Χρωμάτων, την Φιλαρμονική του Ριαζάν στη Ρωσία και την Ορχήστρα Νέων του Μύνστερ στη Γερμανία όπου ηχογράφησε σε CD το κοντσέρτο για πιάνο του Μότσαρτ KV467. Έχει ηχογραφήσει για την Ελληνική Ραδιοφωνία με το Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής του Θ. Αντωνίου και έχει εμφανιστεί στην ελληνική και την τουρκική τηλεόραση.

Έχει τιμηθεί, μαζί με την Sedef Ercetin (βιολοντσελίστρια από την Τουρκία), με το βραβείο Abdi Ipekci για την ελληνοτουρκική ειρήνη και φιλία (1999).

Διδάσκει πιάνο και μουσική δωματίου στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.

eixa-mia-agapi_.jpgeixa-mia-agapi__1.jpgeixa-mia-agapi__2.jpgeixa-mia-agapi__3.jpg

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech