Τα υψηλά πρόστιμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε Δήμους για τα απορρίμματα

Σε συνέχεια σχετικού δελτίου Τύπου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου, παρατίθεται πίνακας όπου απεικονίζονται τα υψηλά πρόστιμα που έχουν επιβληθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου σε Δήμους για τα απορρίμματα.
 
Υπενθυμίζεται πως το ΔΣ της ΠΕΔ χαρακτηρίζει «απαράδεκτη, άδικη, προσβλητική, προκλητική και υποκριτική τη συμπεριφορά της Περιφέρειας και του Περιφερειάρχη, με την επιβολή εξαντλητικών προστίμων σε Δήμους, χωρίς οι Δήμοι να είναι υπεύθυνοι για την παράβαση που τους καταλογίζεται». Καλεί, δε, «όλους τους Δήμους να μην καταβάλουν τα πρόστιμα, προσφεύγοντας στη Δικαιοσύνη και σε πολιτικό επίπεδο να αγωνισθούν για την αυτοτέλεια, την αξιοπρέπεια και την αξιοπιστία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης». Επίσης, ζητεί από την Κυβέρνηση «την τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου και την αφαίρεση της αρμοδιότητας από τους Περιφερειάρχες να επιβάλουν πρόστιμα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».
 
Το δελτίο Τύπου της ΠΕΔ Πελοποννήσου, που εκδόθηκε χθες, Τετάρτη 11 Ιουνίου, μπορείτε να δείτε εδώ.

Search

Χρησιμοποιούμε cookies, κατά τις συνήθεις πρακτικές του διαδικτύου, με σκοπό να διευκολύνουμε και να βελτιώσουμε την πρόσβαση και την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας
Περισσότερες πληροφορίες Αποδοχή Άρνηση