Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαϊάς αύριο, Παρασκευή 1η Αυγούστου

Πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς προβλέπει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) για αύριο Παρασκευή 1η Αυγούστου στη Μεσσηνία, μεταξύ άλλων περιοχών.

Ο Δήμος Καλαμάτας βρίσκεται σε ετοιμότητα για να επέμβει, θέτοντας στη διάθεση της Πυροσβεστικής το προσωπικό του και τα πυροσβεστικά του οχήματα. Πρέπει όμως και οι πολίτες να δείξουν ανάλογη προσοχή, αποφεύγοντας ενέργειες στην ύπαιθρο που είναι δυνατόν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά.

Υπενθυμίζει επίσης πως κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Search

Χρησιμοποιούμε cookies, κατά τις συνήθεις πρακτικές του διαδικτύου, με σκοπό να διευκολύνουμε και να βελτιώσουμε την πρόσβαση και την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας
Περισσότερες πληροφορίες Αποδοχή Άρνηση