Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Απόρριψη προσφυγής κατά της απόφασης για έγκριση ΟΕΥ του Φορέα

Απέρριψε ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, με απόφασή του (ΑΔΑ: ΒΛΓΩΟΡ1Φ-ΜΛΓ), την εμπρόθεσμα ασκηθείσα προσφυγή του Συλλόγου Εργαζομένων Δημοτικών Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών Ν. Μεσσηνίας, κατά της 447/2013 απόφασης του ∆ηµοτικού Συµβουλίου Καλαµάτας. Με αυτήν την απόφαση, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τον Οργανισµό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισµού του ∆ήµου Καλαµάτας, ο οποίος είχε ψηφισθεί µε την 78/17-9-2013 απόφαση του ∆.Σ. του Φορέα.

Η απόφαση του Γενικού Γραμματέα αναφέρει πως η προσφυγή «πρέπει να απορριφθεί,

-διότι κατά την έννοια του άρθρου 10 του Ν.3584/2007 σε περίπτωση κατάρτισης Ο.Ε.Υ. ∆ηµοτικού Ν.Π.∆.∆. εκτελεστό χαρακτήρα φέρει µόνον η πράξη του Γενικού Γραµµατέα της Αποκεντρωµένης ∆ιοίκησης µε την οποία εγκρίνεται η απόφαση του ∆ιοικητικού Συµβουλίου του Ν.Π.∆.∆. για την κατάρτιση ή τροποποίηση οργανισµού Εσωτερικής Υπηρεσίας.

-κατά πάγια νοµολογία του ΣτΕ έχει κριθεί ότι η εκτελεστότηταv της ∆ιοικητικής πράξης συνίσταται στο ότι η συµπεριφορά που καθορίζει και γενικότερα η ρύθµιση την οποία θεσπίζει, είναιυποχρεωτική από την έκδοσή της, (ΣτΕ 1717?1988) χωρίς άλλο, δηλαδή χωρίς να χρειάζεται άλλη διαδικασία.

-από το περιεχόµενο των προαναφερόµενων διατάξεων προκύπτει ότι ο Γενικός Γραµµατέας ασκεί κατά νόµο έλεγχο, είτε αυτεπάγγελτα είτε κατόπιν προσφυγής, µόνο σε εκτελεστές πράξεις των οργάνων Ο.Τ.Α.».

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech