Θερινά σεμινάρια μαντολίνου και συναυλία από την Αθηναϊκή Μαντολινάτα

Η Αθηναϊκή Μαντολινάτα «Νικόλαος Λάβδας» διοργανώνει το 2ο θερινό σεμινάριο κλασικού μαντολίνου, με προσκεκλημένο τον διακεκριμένο σολίστ και καθηγητή Ugo Orlandi, στην Καλαμάτα, από 22 έως και 28 Αυγούστου 2016. Στο πλαίσιο του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθούν ανοιχτά ατομικά και ομαδικά μαθήματα ορχήστρας και θα ολοκληρωθούν με μια συναυλία στο Κάστρο της Καλαμάτας στις 28 Αυγούστου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, περιλαμβάνουν δε όλα τα όργανα της οικογένειας (μαντολίνο, μαντόλα, μαντολοντσέλο) και κιθάρα.

 

ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑ

Η Αθηναϊκή Μαντολινάτα «Νικόλαος Λάβδας» έχει ως στόχο τόσο τη διάδοση της πλούσιας κληρονομιάς των πρωτότυπων έργων για ορχήστρα νυκτών εγχόρδων, όσο και την ενθάρρυνση και προβολή της σύγχρονης δημιουργίας. Διοργανώνει σε συνεργασία με τον Ugo Orlandi σεμινάρια μαντολίνου, με σκοπό την εξοικείωση των μελών της με το ευρύτερο ρεπερτόριο του οργάνου, δίνοντας έτσι ένα κίνητρο για μια συστηματική και ολοκληρωμένη σπουδή. Έχει συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ σε πρόσφατη συνεργασία με την Orchestra di mandolini e chitarre "Citta di Brescia", υπό τη διεύθυνση του Claudio Mandonico, οι δυο Ορχήστρες ηχογράφησαν μαζί το πρώτο cd με τίτλο «Ελληνική Ραψωδία», που σύντομα πρόκειται να κυκλοφορήσει, ως ένα αφιέρωμα-φόρος τιμής στην ιστορική «Αθηναϊκή Μανδολινάτα» και το μαέστρο της Ν. Λάβδα, περιλαμβάνοντας επιλεγμένα έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών, εμπνευσμένα από ελληνικά θέματα.

 

UGO ORLANDI

Ο Ugo Orlandi, γεννημένος στην Brescia της Ιταλίας, είναι μια από τις σημαντικότερες μορφές στο χώρο της μουσικής του μαντολίνου παγκοσμίως. Έχει συνεργαστεί με τους Solisti Aquilani, Wiener Kammerkonzerte, Berliner Philarmoniker, Sergio Vartolo, Jordi Savall, Zubin Metha και Claudio Abbado. Επιμελήθηκε την έκδοση των βιβλίων "Il Periodo d' oro del mandolino" και "Mandolin memories" (εκδ. Turris, Κρεμόνα), καθώς και την έρευνα πάνω σε σονάτες για μαντολίνο του Domenico Scarlatti (εκδ. Berben, Ανκόνα). Έχει κάνει περιοδείες σε όλο τον κόσμο με τους Solisti Veneti, υπό τη διεύθυνση του Claudio Scimone. Έχει ηχογραφήσει δύο CD με κονσέρτα των M. Guiliani, F. Lecce, G. Paisiello καθώς και όλα τα κονσέρτα για μαντολίνο του A. Vivaldi.

 

 

MANTOLINATA-KALAMATA-1_Medium.jpg

Search

Χρησιμοποιούμε cookies, κατά τις συνήθεις πρακτικές του διαδικτύου, με σκοπό να διευκολύνουμε και να βελτιώσουμε την πρόσβαση και την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας
Περισσότερες πληροφορίες Αποδοχή Άρνηση