Τσικνίσαμε στην Καλαμάτα!

Σε όλες τις γειτονιές της Καλαμάτας, του καιρού συνεργούντος, κάτοικοι και επισκέπτες τίμησαν το έθιμο της Τσικνοπέμπτης, σε υπαίθριες ψησταριές, σε καταστήματα και σε ιδιωτικές κατοικίες. Η τσίκνα απλώθηκε πάνω από την πόλη, καθώς τα ψητά κρέατα και τα λουκάνικα είχαν την τιμητική τους, ενώ δεν έλειψαν όσοι προτιμούν το παραδοσιακό παστό. Οι ευχές, συνοδεία κρασιού και άλλων οινοπνευματωδών, έδιναν κι έπαιρναν, σε πείσμα της εύθραυστης οικονομικής συγκυρίας και κάθε άλλης αντιξοότητας.

Στο Ιστορικό Κέντρο και την Κεντρική Αγορά Καλαμάτας, ο Δήμος και η Κοινωφελής του Επιχείρηση «Φάρις», καθώς και η ΚΑΚ ΟΤΑ ΑΕ με τους επαγγελματίες της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας, διοργάνωσαν εκδηλώσεις με την ευκαιρία της Τσικνοπέμπτης.
Ο Δήμαρχος επισκέφθηκε το Ιστορικό Κέντρο, αντάλλαξε ευχές με τον κόσμο και γεύθηκε όσα το έθιμο επιτάσσει, ενώ η προσδοκία όλων ήταν να επικρατήσει η αισιόδοξη θεώρηση σε αντίθεση προς τους δύσκολους καιρούς.

Search

Χρησιμοποιούμε cookies, κατά τις συνήθεις πρακτικές του διαδικτύου, με σκοπό να διευκολύνουμε και να βελτιώσουμε την πρόσβαση και την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας
Περισσότερες πληροφορίες Αποδοχή Άρνηση