H Οικονομική Επιτροπή συνεδρίασε στις 29 Αυγούστου 2018

Στην 35η/2018 συνεδρίασή της συνήλθε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας, σήμερα Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018 και ώρα 13:00. Τα πιο σημαντικά θέματα, επί των οποίων έλαβε αποφάσεις, ήταν τα εξής:
 
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ
ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΑΫΓΕΤΟΥ
 
1.Επί του πρακτικού της επιτροπής διενέργειας δημόσιου ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την εκτέλεση του έργου «Αποκατάσταση και βελτίωση κύριου οδικού δικτύου Τ.Κ. Ταϋγέτου Δήμου Καλαμάτας (που επλήγησαν από τη θεομηνία της 7-9-2016)». Προσωρινός ανάδοχος αναδείχθηκε η εταιρεία «Ανταίος», που προσέφερε έκπτωση 58,55% επί προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ. 
 
artemisia GEO5025 Medium 
 
Σύμφωνα με τη μελέτη που έχει συνταχθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας, θα γίνουν εκτεταμένες παρεμβάσεις, όπως ασφαλτοστρώσεις, τοιχία αντιστήριξης, μπάρες, διευθέτηση ομβρίων, πλέγματα για τη συγκράτηση βράχων κ.λπ. σε όλη την έκταση του οδικού δικτύου και συγκεκριμένα στους δρόμους:
Α) Γιαννιτσάνικα - Ελαιοχώρι - Περιβολάκια - Εθνική Οδός
Β) Εθνική Οδός - Καρβέλι - Λαδά - Εθνική Οδός
Γ) Εθνική Οδός - Νέδουσα - Μαχαλάς - Αλαγονία - Πηγές – Αρτεμισία κ.λπ.
Υπενθυμίζεται ότι σχετικό αίτημα και μελέτη είχε υποβάλει ο Δήμος Καλαμάτας και το ποσόν διατέθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με απόφαση του τότε Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξανδρου Χαρίτση, νυν Υπουργού Εσωτερικών.
 
ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ
 
2. Κατάρτιση όρων και σύνταξη διακήρυξης ανοικτής διαδικασίας για το έργο «Ανέγερση δημοτικού καταστήματος Ασπροχώματος». Εγκρίθηκαν. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 360.000 ευρώ με το ΦΠΑ και αφορά στην κατασκευή διωρόφου κτηρίου, για τη στέγαση του Κοινοτικού Γραφείου, καθώς και για τη δημιουργία χώρου πολιτιστικών εκδηλώσεων της Τοπικής Κοινότητας Ασπροχώματος.
Το κτήριο του Δημοτικού Καταστήματος Ασπροχώματος πρόκειται να κατασκευασθεί σε οικόπεδο που βρίσκεται στο Ο.Τ. 70 του εγκεκριμένου Ρυμοτομικού Σχεδίου Πόλης Ασπροχώματος, βορείως του κόμβου Ζαφείρη, στην ανατολική πλευρά της παλιάς εθνικής οδού Καλαμάτας – Τρίπολης και επί γηπέδου συνολικής εκτάσεως 671,28 τετρ. μέτρων. Σε εξέλιξη βρίσκεται η τροποποίηση του παραπάνω οικοδομικού τετραγώνου, σύμφωνα με την οποία θα χωρισθεί σε τμήμα χρήσεως κοινόχρηστου χώρου με επιφάνεια 300,02 τετρ. μέτρων και σε οικοδομήσιμο τμήμα με επιφάνεια 371,26 τετρ. μέτρων.
Η μελέτη προβλέπει διώροφο κτήριο, ελαφρώς υπερυψωμένο από την τελική στάθμη εδάφους κατά 15 cm περίπου και αυτό έχει τοποθετηθεί σε θέση τέτοια ώστε να εφάπτεται στα πλάγια όρια του οικοπέδου και να απέχει 2,50μ. από το πίσω όριο αυτού, με συνολική προσμετρώμενη δόμηση 219,95 τ.μ. Το ισόγειο θα περιλαμβάνει μία αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων, δύο WC κοινού, ένα WC ΑμεΑ, χώρο κουζίνας-κυλικείου και χώρο κλιμακοστασίου. Ο Α΄ όροφος θα περιλαμβάνει το γραφείο του Προέδρου, ένα χώρο συνεδριάσεων και χώρο κλιμακοστασίου.
Προβλέπεται μία είσοδος επί της οδού Αθηνών και περιμετρικά του οικοπέδου θα αναπτυχθούν μικρά και μεγάλα παρτέρια πρασίνου, στα οποία θα τοποθετηθεί υψηλή και πυκνή φύτευση.
3.Προμήθεια γραφικής ύλης και λοιπών υλικών γραφείων – εκπαιδευτικού υλικού. Εγκρίθηκαν η διενέργεια σχετικού διαγωνισμού και η κατάρτιση των όρων της διακήρυξης, για προμήθεια προϋπολογισμού 74.399,80 ευρώ με το ΦΠΑ.
 

Search

Χρησιμοποιούμε cookies, κατά τις συνήθεις πρακτικές του διαδικτύου, με σκοπό να διευκολύνουμε και να βελτιώσουμε την πρόσβαση και την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας
Περισσότερες πληροφορίες Αποδοχή Άρνηση