Η πρόσβαση στα σχολεία

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, σήμερα Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018, ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι πάνω από το 50% των σχολικών κτηρίων στο Δήμο Καλαμάτας διαθέτει ικανοποιητική πρόσβαση για άτομα με κινητικά προβλήματα. Πρόκειται για κτήρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που κατασκευάσθηκαν την τελευταία εικοσαετία (8ο Δημοτικό Σχολείο, 10ο Δημοτικό Σχολείο, 1ο Γυμνάσιο, 1ο Λύκειο Καλαμάτας κ.λπ.) και διαθέτουν ράμπες, ασανσέρ κ.ά. από κατασκευής και μελέτης, εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας.

Σε κάποια παλαιότερα σχολικά κτήρια δεν υπάρχουν ασανσέρ, γιατί δεν προβλεπόταν από τις μελέτες κατασκευής. Προφανώς, είναι πολύ δύσκολο να κατασκευασθούν ανελκυστήρες εκ των υστέρων, εγκεκριμένοι από το Υπουργείο Παιδείας, όπως απαιτείται για κάθε παρέμβαση τροποποίησης της σχετικής κτηριολογικής μελέτης. Στην περίπτωση αυτή, ο Δήμος πράττει το καλύτερο δυνατόν για να βελτιώσει την προσβασιμότητα.
Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη εργολαβία προϋπολογισμού 120.000 ευρώ για τη βελτίωση της προσβασιμότητας όσον αφορά στα άτομα με κινητικά προβλήματα σε σχολεία, αθλητικούς χώρους, δρόμους κ.λπ. Επομένως, και η διάθεση και η βούληση και τα χρήματα δεν λείπουν για να βελτιωθεί η προσβασιμότητα, πάντοτε κατά το δυνατόν.

 

 

Search

Χρησιμοποιούμε cookies, κατά τις συνήθεις πρακτικές του διαδικτύου, με σκοπό να διευκολύνουμε και να βελτιώσουμε την πρόσβαση και την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας
Περισσότερες πληροφορίες Αποδοχή Άρνηση