Σύσκεψη για τις παρεμβάσεις σε κοινωνικά θέματα μέσω του προγράμματος ΒΑΑ

Σύσκεψη σχετικά με τις παρεμβάσεις σε κοινωνικά θέματα μέσω του προγράμματος Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, σήμερα Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου 2017, με τη συμμετοχή του Δημάρχου, άλλων αιρετών του Δήμου Καλαμάτας και υπηρεσιακών του στελεχών, καθώς επίσης και εκπροσώπων σωματείων με κοινωνική δράση.

Ο Δήμαρχος ανέφερε πως το διαθέσιμο ποσόν για κοινωνικά θέματα, στο πλαίσιο του προγράμματος Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη, είναι 2.730.000 ευρώ και ένα σημαντικό κομμάτι του θα κατευθυνθεί σε δράσεις υπέρ των Ατόμων με Αναπηρία. Ζήτησε δε προτάσεις συγκεκριμένες, που συνοψίσθηκαν ως εξής:
1. Κέντρο πληροφόρησης για ΑμεΑ
2. Ενίσχυση των δομών του ΚΕΦΙΑΠ, για δράσεις επαγγελματικής κατάρτισης, ώστε στη συνέχεια, με το εργαλείο της επιχειρηματικότητας, να δημιουργηθούν ομάδες που θα δρουν επαγγελματικά
3. Κέντρο φιλοξενίας και διημέρευσης, που θα μπορεί για μικρό χρονικό διάστημα να φιλοξενεί ΑμεΑ
4. Ενίσχυση πρωτοβουλιών κατάρτισης και ένταξης στην επιχειρηματικότητα ατόμων ΑμεΑ, όπως π.χ. ο «Κήπος της Λισσούς» κ.ά.
5. Δημιουργία ΚοινΣΕΠ από ΑμεΑ.
Ο Δήμαρχος ζήτησε τεκμηρίωση για καθεμιά από τις προτεινόμενες παρεμβάσεις, ώστε να υποβληθεί πρόταση από το Δήμο Καλαμάτας στο πλαίσιο του προγράμματος Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη.

DSCN0001_Medium.JPGDSCN0003_Medium.JPG

Search

Χρησιμοποιούμε cookies, κατά τις συνήθεις πρακτικές του διαδικτύου, με σκοπό να διευκολύνουμε και να βελτιώσουμε την πρόσβαση και την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας
Περισσότερες πληροφορίες Αποδοχή Άρνηση