Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Η Πρόξενος της Αυστραλίας στο Δημαρχείο

Η Πρόξενος της Αυστραλίας Sue Burgess, συνοδευόμενη από την υπάλληλο του Προξενείου της χώρας αυτής Μαρία Βασιλείου, επισκέφθηκε σήμερα το Δημαρχείο και συναντήθηκε με το Δήμαρχο. Η κυρία Burgess βρέθηκε στην Καλαμάτα για τη διενέργεια προξενικών εργασιών προς εξυπηρέτηση πολιτών της Αυστραλίας που ζουν στην περιοχή μας.

Ο Δήμαρχος καλωσόρισε τις επισκέπτριες και τόνισε τις εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και την αγάπη που τρέφουν οι Μεσσήνιοι και οι Καλαματιανοί για την Αυστραλία, στην οποία διαβιούν χιλιάδες Έλληνες καταγόμενοι από την περιοχή μας. Τόνισε, επίσης, το γεγονός πως οι Έλληνες και οι Αυστραλοί έχουν πολεμήσει μαζί, ενώ και στις ψηφοφορίες στον ΟΗΕ η Αυστραλία έχει στηρίξει τη χώρα μας. «Η Ελλάδα μόνο ωφέλεια έχει δει από την Αυστραλία», επεσήμανε ο Π. Νίκας, υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι στην Καλαμάτα έχουν πολεμήσει Αυστραλοί το 1941 κι ορισμένοι έχυσαν εδώ το αίμα τους υπέρ της ελευθερίας. Μάλιστα, κάλεσε την Πρόξενο να παρευρεθεί στην τελετή που κάθε χρόνο διοργανώνεται το Μάιο, στη μνήμη των πεσόντων στη μάχη της Καλαμάτας συμμάχων.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε, επίσης, στην επίσκεψη πέρυσι τον Οκτώβριο της Πρέσβειρας της Αυστραλίας στην Ελλάδα Πολυξένης Μπλούμφιλντ, η οποία παρευρέθη στα εγκαίνια του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Καλαμάτας. Για άλλη μια φορά, ο Π. Νίκας εξέφρασε ευχαριστίες προς την Πρέσβειρα για την προσφορά διαφόρων χρήσιμων ειδών, προς ενίσχυση του Δήμου Καλαμάτας και των κοινωνικών δομών του.

Αναφορικά με τη συνεργασία της περιοχής μας με την Αυστραλία, ο Δήμαρχος εξέφρασε τη βούληση για διεύρυνση των συναλλαγών στους τομείς των εξαγωγών ποιοτικών αγροδιατροφικών προϊόντων προς τη χώρα αυτή και του τουρισμού. Τόνισε, δε, πως οι προοπτικές για την περιοχή μας στον τουρισμό είναι πολύ καλύτερες σε σχέση με το παρελθόν, εξαιτίας – μεταξύ άλλων – και της καλύτερης προσβασιμότητας στην Καλαμάτα μέσω του νέου αυτοκινητοδρόμου και των δεκάδων διεθνών συνδέσεων με πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος», αλλά και των υπηρεσιών στον τομέα του τουρισμού σε πολύ καλές τιμές, καθώς και των δεκάδων εκδηλώσεων που κάθε χρόνο διοργανώνει ο Δήμος.

Η Πρόξενος της Αυστραλίας Sue Burgess εξέφρασε τη χαρά της για την επίσκεψή της στην Καλαμάτα, όπου ήλθε για πρώτη φορά και έμεινε ενθουσιασμένη από την ομορφιά της πόλης και της περιοχής. Επίσης, ευχαρίστησε το Δήμαρχο για την υποδοχή και τόνισε τη βούληση της χώρας της για συνεργασία και συναντίληψη με τη χώρα και την περιοχή μας.

proksenos.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech