Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Ένα θετικό βήμα η ΜΠΕ για τη διαχείριση απορριμμάτων

«Ένα θετικό βήμα» χαρακτήρισε σήμερα ο Δήμαρχος την υπογραφή της ΜΠΕ για το έργο διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο με τη διαδικασία των ΣΔΙΤ. Τόνισε, όμως, ότι στο ζήτημα αυτό υπάρχουν πολλά κενά, που δεν έχουν διευκρινισθεί, όπως

  • Το ζήτημα του κόστους ανά τόνο, που τελικά θα επιβαρύνει τις τοπικές κοινωνίες
  • Το ζήτημα της ελάχιστης εγγυημένης ποσότητας, σε συνάρτηση με την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση
  • Το ζήτημα του επιμερισμού της ελάχιστης εγγυημένης ποσότητας ανά Δήμο.

Ο Π. Νίκας επεσήμανε ότι «ο Δήμος Καλαμάτας έχει ανάγκη να πηγαίνει μόνο το υπόλειμμα, καθώς είναι πρώτος πανελλαδικά στην ανακύκλωση, εφαρμόζει κομποστοποίηση και σε λίγες ημέρες θα δείτε τους πρώτους καφέ κάδους στην πόλη για την επεξεργασία του οργανικού κλάσματος των απορριμμάτων». Ο Δήμος Καλαμάτας προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα μόνος του  σε συνεργασία με τους πολίτες, καθώς «οι συμφωνίες με την πολιτική ηγεσία στο παρελθόν έμειναν γράμμα κενό», επεσήμανε ο Δήμαρχος.

Ο Π. Νίκας, και με την ιδιότητα του Προέδρου της ΠΕΔ Πελοποννήσου, υπογράμμισε το γεγονός ότι «κανείς δεν κάλεσε τους δημάρχους για συνεργασία, συνεννόηση και συζήτηση» και ευχήθηκε αυτά να υπάρξουν από εδώ και πέρα, στην κατεύθυνση να διασωθεί ο διαγωνισμός και να πραγματοποιηθεί το έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων, με τρόπο όμως που να συμφέρει τους πολίτες. Επίσης, κάλεσε τους δημάρχους να εκφράσουν άποψη όσον αφορά στις τελευταίες εξελίξεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων, διότι οι δήμοι και οι τοπικές κοινωνίες θα πληρώσουν.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech