Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Ο σαϊτοπόλεμος και η Καλαμάτα στον ΣΚΑΪ και την ΕΡΤ

Το σαϊτοπόλεμο και την Καλαμάτα προέβαλαν σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη 5 Απριλίου 2018, τα τηλεοπτικά δίκτυα του ΣΚΑΪ και της ΕΡΤ, με ζωντανές συνδέσεις. Στις 9.15, από το Φραγκοπήγαδο και την έδρα του μπουλουκιού σαϊτομάχων Κρυφό Σχολειό, έγινε ζωντανή σύνδεση με τον ΣΚΑΪ, στο πλαίσιο της εκπομπής «Σήμερα» με τη Μαρία Αναστασοπούλου. Ακολούθησε ζωντανή σύνδεση από την πλατεία της Φυτειάς και την έδρα του μπουλουκιού Παραδοσιακή Φυτειά, γύρω στις 11.30 και προβολή της Καλαμάτας και του χαρακτηριστικού εθίμου του σαϊτοπόλεμου μέσω της εκπομπής «Απευθείας» της ΕΡΤ1.

1-provolh-saitopolemou-sky 3

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην ιστορία του εθίμου, που ανάγεται στο 19ο αιώνα και αποτελεί εκδήλωση, με αποτύπωμα που αναφέρεται στους εθνικούς αγώνες. Τόνισε δε ότι είναι ένα λαϊκό έθιμο, που συγκινεί χιλιάδες ανθρώπους και κάλεσε τους Καλαματιανούς και τους επισκέπτες να το παρακολουθήσουν ανήμερα το Πάσχα και ώρα 20.00, στο βόρειο πάρκινγκ. Επίσης, μίλησαν σαϊτολόγοι, που ανέφεραν πως το έθιμο συντηρεί ο λαϊκός κόσμος, με κώδικα τιμής ο οποίος συνίσταται στην μπέσα, την αξιοπρέπεια, το σεβασμό στους μεγαλύτερους και την αγάπη στους μικρότερους. Αυτονόητο είναι πως, σε ζωντανή μετάδοση, σαϊτολόγοι έριξαν σαΐτες, ώστε το πανελλήνιο να πάρει μία γεύση του σαϊτοπόλεμου.
Προηγήθηκαν συνεντεύξεις του Δημάρχου, χθες Μεγάλη Τετάρτη 4 Απριλίου 2018, στον Antenna και στο Star, όπου μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο εορτάζεται το Πάσχα στον τόπο μας και εξήγησε τα έθιμα της περιοχής μας με έμφαση στο σαϊτοπόλεμο, ενώ αναφέρθηκε και στην αυξημένη επισκεψιμότητα στην Καλαμάτα και την περιοχή της.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech