Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Π. Νίκας: «Είμαι αντίθετος με την τροποποίηση του 'Καλλικράτη', όπως εξαγγέλλεται»

Ο Δήμαρχος, σήμερα Τετάρτη 26 Απριλίου 2017, έκανε την εξής δήλωση:

«Διαφωνώ πλήρως με το περιεχόμενο, όπως αυτό έχει εξαγγελθεί, τροποποίησης του «Καλλικράτη». Λυπούμαι, αλλά η απλή αναλογική, όπως την έχουμε γνωρίσει, θα διαλύσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση ή θα την αποδιαλύσει.
Η Αυτοδιοίκηση χρειάζεται διακριτούς ρόλους: πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τις σχέσεις μας με το Κράτος και την Περιφέρεια, χρειάζεται ένα εκσυγχρονισμένο θεσμικό πλαίσιο, που το έχουμε υποδείξει κατά καιρούς και χρειάζεται και οικονομική ανεξαρτησία.
Βεβαίως, χρειάζεται να δούμε τους Δήμους από την αρχή, όσον αφορά στη γεωγραφική τους έκταση. Πρέπει, πιθανόν, να δούμε την επαναλειτουργία Δήμων, που λειτουργούσαν από το 1830, από την Απελευθέρωση. Τα γεωγραφικά όρια, ασφαλώς, πρέπει να είναι ένα από τα αντικείμενα της συζήτησης.
Δεν μπορούμε, όμως, να προχωρήσουμε έτσι, όπως προτείνεται. Επιβάλλεται να υπάρξει συνεννόηση και σε επίπεδο κομματικό και σε επίπεδο Αυτοδιοίκησης, να βρεθεί ο κοινός τόπος, διότι λογικές όπως αυτές που εξέφρασε ο κ. Πουλάκης, που εξυπηρετούν κομματικά μόνο την Κυβέρνηση και το ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορούν να προχωρήσουν. Μόνο με συνεννόηση και με την εύρεση της συνισταμένης μπορούμε να πετύχουμε αυτό που εξυπηρετεί την Αυτοδιοίκηση, η οποία, επιτέλους, πρέπει να λειτουργήσει σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.
Λυπούμαι, αλλά είμαι απολύτως αντίθετος σε όσα εξέφρασε προχθές ο κ. Πουλάκης και τα οποία διάβασα στις εφημερίδες».

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech