Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Πολιτική Προστασία

Η έκθεση της Επιτροπής Επιλογής για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021

Η έκθεση της Επιτροπής Επιλογής σχετικά με την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021, Επιτροπής που αξιολόγησε τις 14 υποψήφιες πόλεις, ετοιμάσθηκε και απεστάλη σ' αυτές.

Η έκθεση περιέχει το σκεπτικό της επιτροπής για όλες τις πόλεις, καθώς και την αξιολόγηση και τις συστάσεις για τις 3 προκριθείσες πόλεις, την Καλαμάτα, την Ελευσίνα και τη Ρόδο.
Μπορείτε να δείτε εδώ σε μετάφραση το τμήμα που αφορά στην Καλαμάτα.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Δήμαρχος τόνισε ότι «υπάρχουν πολλές επισημάνσεις και παρατηρήσεις στην έκθεση αυτή. Γίνεται αντιληπτή η σοβαρότητα με την οποία δούλεψε η Επιτροπή και ο μεγάλος αγώνας που χρειάστηκε από πλευράς Δήμου για να προκριθούμε. Ο αγώνας που πρέπει να δώσουμε, θα είναι ακόμα πιο σκληρός στην τελική φάση επιλογής, για την οποία η σχετική διαδικασία θα γίνει το Νοέμβριο. Πρέπει να δουλέψουμε πάρα πολύ και δουλεύουμε για το συγκεκριμένο σκοπό.

Ήδη έχουν αποσταλεί επιστολές προς τους Δήμους Σπαρτιατών και Τριπόλεως, όπου θα επισκεφθούμε τα Δημοτικά Συμβούλια, ενώ θα έχουμε παρουσία και στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Έχουν γίνει συνεννοήσεις με τον Περιφερειάρχη και για την υλική υποστήριξη της προσπάθειας που καταβάλλουμε.
Επιπλέον, θα γίνει μία πολύ μεγάλη εκδήλωση στην Αθήνα, ενώ ενημερώνουμε τους επιχειρηματίες, τους δημοσιογράφους και κάθε διακεκριμένο Μεσσήνιο, από τους οποίους προσδοκούμε συμβολή οικονομική και ηθική σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια.

 

ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ

«ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΕΥΣΕΙΣ»

Επίσης, ο Δήμος Καλαμάτας θα συμμετάσχει με περίπτερο στη μεγάλη έκθεση, που θα γίνει στο Περιστέρι, με τίτλο «Ελλήνων γεύσεις», ενώ στην είσοδο του περιπτέρου της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα προβάλλεται η Καλαμάτα ως διεκδικήτρια πόλη για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021.
Εάν διακόσια χρόνια μετά την Απελευθέρωση του τόπου κατορθώσαμε να γίνει η Καλαμάτα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, θεωρώ ότι αυτό θα είναι πολύ μεγάλη τιμή για μας, αλλά και για τους ήρωες που κάθε χρόνο τιμάμε στον τόπο μας».

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech