Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Συναντήσεις του Δημάρχου με τον Γενικό Γραμματέα ΕΣΠΑ και τον Αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών

Στην Αθήνα μετέβη χθες, Τρίτη 25 Αυγούστου 2015, ο Δήμαρχος και:

• Συναντήθηκε στις 12.30 με το Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Αλέξανδρο Χαρίτση.
Α. Τη συνάντηση απασχόλησε η πληρωμή λογαριασμών έργων του ΕΣΠΑ 2007 – 2013 στο Δήμο Καλαμάτας. Πρόκειται για τα έργα ανάπλασης στις πλατείες Ανάληψης και Ανάστασης, εκσυγχρονισμού του δημοτικού φωτισμού στην οδό Αρτέμιδος και στη Νέα Είσοδο και αντικατάστασης των αγωγών ύδρευσης, καθώς και για έργα LEADER.
Για την εξόφληση λογαριασμών έργων του ΕΣΠΑ δίδονται χρήματα και η διαδικασία αποπληρωμής είναι σε εξέλιξη, με ρυθμούς που συνεχώς θα αυξάνονται.
Β. Επίσης, συζητήθηκε ο σχεδιασμός του Δήμου Καλαμάτας για το ΕΣΠΑ 2014 – 2020, σε συνδυασμό με δανεισμό από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για την κατασκευή σειράς έργων.
Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή της Βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτας Κοζομπόλη – Αμανατίδη, υπήρξε σύμπτωση απόψεων.
• Στις 19.00, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Χρήστο Σπίρτζη, αρμόδιο για θέματα Υποδομών, παρουσία του Γιώργου Δέδε, Γενικού Γραμματέα Υποδομών του ίδιου Υπουργείου και υπηρεσιακών παραγόντων.
Α. Σχετικά με την κατασκευή του δρόμου Ριζομύλου – Καλαμάτας, εντός των ημερών θα υπάρξουν ανακοινώσεις από το Υπουργείο. Η κατεύθυνση είναι να κατασκευασθεί είτε μέσω ΕΣΠΑ είτε μέσω ΣΔΙΤ.
Β. Συζητήθηκε η εκτέλεση έργων στο Δήμο Καλαμάτας με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Αυτά είναι ο αγωγός ομβρίων από τη Θουρία μέχρι το Νέδοντα, η βελτίωση των εισόδων της Καλαμάτας και το master plan του λιμανιού.
Γ. Αποφασίσθηκε η συγκρότηση μεικτής επιτροπής (θα μετέχουν 2 μηχανικοί του Δήμου) από το Δήμο και το Υπουργείο, για την επιλογή λυομένων οικίσκων, με στόχο τη στέγαση των αθιγγάνων στην Μπιρμπίτα.

spirtzis-nikas.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech