Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Υπεγράφη σύμβαση για την αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας

Σε αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας με φωτιστικά σώματα νέας τεχνολογίας, προχωρεί κατόπιν διαγωνισμού η Βιομηχανικά Σφαγεία - Αγορά Καλαμάτας Ανώνυμη Εταιρεία (Βι.Σφ.Α.Κα. Α.Ε.). Σχετική σύμβαση υπέγραψαν σήμερα, Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015, ο Πρόεδρος της Βι.Σφ.Α.Κα. Α.Ε. και ο νόμιμος εκπρόσωπος του αναδόχου. Πρόκειται για έργο με προϋπολογισμό μελέτης 59.224,50 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, για το οποίο ο ανάδοχος Κωνσταντίνος Π. Μέγγος προσέφερε έκπτωση 36,45%.

Στην Αγορά υπάρχουν 438 φωτιστικά σώματα, δύο ειδών και θα πραγματοποιηθεί αντικατάσταση 330 φωτιστικών σωμάτων φθορισμού από σώματα LED και η αντικατάσταση 108 φωτιστικών σωμάτων τύπου καμπάνας με λαμπτήρες ατμών υδραργύρου, από λαμπτήρες μεταλλικών αλογονιδίων, που θα διαθέτουν ακρυλικό κάλυμμα.
Η αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων της Αγοράς είναι αναγκαία λόγω παλαιότητας (30ετίας) και συχνών βλαβών οι οποίες παρουσιάζονται, αλλά και διότι καταργήθηκε από 1/1/2015 η κατασκευή λαμπτήρων ατμών υδραργύρου, οπότε δε θα υπάρχουν ανταλλακτικοί λαμπτήρες για πολλά από τα φωτιστικά σώματα. Με τις νέες φωτιστικές διατάξεις που θα τοποθετηθούν, θα επιτευχθεί καλύτερος φωτισμός και μεγάλη εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας (περί το 40%), αλλά και λιγότερες βλάβες.
Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε 90 ημερολογιακές ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης.

fotistika-somata.jpg

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech