Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Αφιέρωμα στους Ρομαντικούς Robert και Clara Schumann από τις «Μουσικές Του Κόσμου»

Οι «Μουσικές Του Κόσμου», που διοργανώνουν η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Καλαμάτας «Φάρις» και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, συνεχίζονται την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016, στις 19.00, στο Αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής, με ένα αφιέρωμα στο πιο γνωστό ζευγάρι του Ρομαντισμού, Robert και Clara Schumann.

Θα ακολουθήσουμε τα χνάρια ενός μεγάλου Έρωτα, μέσα από τραγούδια που συνέθεσαν ο ένας για τον άλλο και περιγράφουν το πάθος, την αφοσίωση και την τρυφερότητα που χαρακτήρισε τον έρωτά τους.

Η Χριστίνα Γιαννακοπούλου (σοπράνο), η Κατερίνα Παλαιολόγου (σοπράνο) και ο Στάθης Γυφτάκης (πιάνο) θα παρουσιάσουν τραγούδια τόσο του Robert όσο και της Clara Schumann, που συνέθεσαν ο ένας για τον άλλο ως δώρα γάμου ή ως δώρα γενεθλίων κατά τη διάρκεια της σύντομης κοινής ζωής τους, ενώ ταυτόχρονα θα υπάρχουν και σύντομες αναφορές στη ζωή και στην τέχνη τους.

 

Η ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Γεννήθηκε στην Καλαμάτα. Σπούδασε μονωδία στο Ωδείο Athenaeum, απ’ όπου αποφοίτησε το 1995 από την τάξη του Κώστα Πασχάλη με άριστα παμψηφεί και πρώτο βραβείο. Είναι Πτυχιούχος της Γαλλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1995 κέρδισε την Α΄ Διάκριση στο Lied - Oratorium λαμβάνοντας μέρος στο διεθνή διαγωνισμό τραγουδιού Μaria Callas - Grand Prix. Συνέχισε τις σπουδές της στο Lied - Oratorium με υποτροφία από το Σύλλογο Φίλοι της Μουσικής Καλαμάτας, στη Μουσική Ακαδημία της Βιέννης κοντά στους Κurt Equiluz και Margarita Lilova.

Έχει συνεργαστεί με την Κ.Ο.Α., το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, την Καμεράτα, την Ορχήστρα των Χρωμάτων, το Φεστιβάλ Αθηνών, καθώς και με την Όπερα Δωματίου Αθηνών. Πολλές είναι και οι εμφανίσεις της στο εξωτερικό. Το 2000 έκανε την εμφάνισή της στην Εθνική Λυρική Σκηνή τραγουδώντας το ρόλο της Βασίλισσας της Νύχτας στο Μαγικό Αυλό του W.A. Mozart, την Εcho στην όπερα Αριάδνη στην Νάξο του R. Strauss και Atalante στην όπερα Xerxes του G.F. Händel. Από το 2002 διδάσκει μονωδία στο ωδείο Αthenaeum , στο Ωδείο Κόνταλυ και στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.

 

Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ

Η Κατερίνα Παλαιολόγου γεννήθηκε στην Καλαμάτα.

Με καθηγητές τους Πάρη Καρκαλούτσο και Νέλλη Σεμιτέκολο παίρνει δίπλωμα πιάνου από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, ενώ με τον Νίκο Τσότρα τα Πτυχία αρμονίας, αντίστιξης και φούγκας από το ίδιο Ωδείο. Παράλληλα, παρακολουθεί μαθήματα ενορχήστρωσης με τον Λουκά Γεώργα. Τον Ιούνιο του 2015 αποφοίτησε από την τάξη μονωδίας της Χριστίνας Γιαννακοπούλου, παίρνοντας το δίπλωμά της με βαθμό άριστα, πρώτο βραβείο και χρυσό μετάλλιο.

Έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια πιάνου και ανώτερων θεωρητικών καθώς και τραγουδιού με τους KurtEquiluz, CherylStuder, Άρη Χριστοφέλη, Χαρούλα Γκλαβοπούλου και Νίκο Βασιλείου.

Μελετάει ρεπερτόριο με τους πιανίστες Μαρία Παπαπετροπούλου και Μανώλη Παπασηφάκη και παρακολουθεί μαθήματα Μελοδραματικής με την Τζένη Δριβάλα.

Είναι μέλος και βοηθός μαέστρου στο γυναικείο φωνητικό σύνολο «Μελίφωνο».

 

Ο ΣΤΑΘΗΣ ΓΥΦΤΑΚΗΣ

Ο Στάθης Γυφτάκης γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1967.Σπούδασε πιάνο με την Ντόρα Μπακοπούλου (Δίπλωμα με άριστα παμψηφεί και Ειδική Διάκριση) και σύνθεση με τον Θόδωρο Αντωνίου (Άριστα παμψηφεί, Α' βραβείο, Χρυσό μετάλλιο στη μνήμη Μ. Χατζιδάκι).

 Έργα του έχουν εκτελεστεί με επιτυχία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό καθώς και σε σημαντικά Φεστιβάλ, όπως στο «Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας» (2ο και 20ό), το «Φεστιβάλ Θρησκευτικής Mουσικής Πάτμου» (2003), το «Φεστιβάλ Μεσογειακών Xωρών» στην Κωνσταντινούπολη ( 2005 και 2008), το Φεστιβάλ «Η Ελλάδα στο Μιλάνο» (2007), το «2ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας» (2007), το «Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικού Θεάτρου του Βόλου» (2009) και στο «Φεστιβάλ Αθηνών» (2014). Έχει βραβευτεί σε Εργαστήρια Σύγχρονης Μουσικής και σε Διαγωνισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι μέλος της 'Ενωσης Ελλήνων Μουσουργών από το 2003 και από το 2013 μέλος στο Δ.Σ.

Είναι Καλλιτεχνικός Διευθυντής στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, στο οποίο διδάσκει πιάνο και ανώτερα θεωρητικά.

katerina_palaiologou.JPGstathis_guftakis.JPGxristina_giannakopoulou.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech