Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Κτήριο για το Ειδικό Επαγγελματικό Λύκειο

«Η επιτροπή καταλληλότητας έκρινε ως κατάλληλο το κτήριο της πρώην Σχολής Παπαφλέσσα, στη συμβολή των οδών Φαρών και Κρήτης», ανέφερε προς τους δημοσιογράφους, σήμερα Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017, ο Δήμαρχος, όσον αφορά στη στέγαση του Ειδικού Επαγγελματικού Λυκείου. Ο Π. Νίκας προσέθεσε ότι «περιμένουμε το σχετικό πρακτικό από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Χρειάζονται κάποιες επισκευές και χρειάζεται να υπάρξει και μία συνεννόηση με το Επιμελητήριο, για να ενοικιαστεί ένα μέρος του κτηρίου από το κράτος.

Παρακαλώ πολύ δημοσίως και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου και τους επικεφαλής των παρατάξεων στο Επιμελητήριο - γιατί είμαστε και ενόψει εκλογών - να υπογραφεί το σχετικό συμφωνητικό, ώστε να λειτουργήσει σε ένα μέρος του κτηρίου το σχολείο για τα ανάπηρα παιδιά μας, από το Σεπτέμβριο 2017.
Όμως, δε βλέπω να υπάρχει προοπτική άμεσης κατασκευής νέων σχολικών κτηρίων για τα ΑμεΑ, ιδιαίτερα με τη διαδικασία των ΣΔΙΤ, που μπορεί να ακολουθηθεί, σύμφωνα με τις οδηγίες του κ. Υπουργού. Η μέχρι τώρα εμπειρία δείχνει πως θα απαιτηθεί ίσως και μία πενταετία για την κατασκευή των σχολείων για ΑμεΑ».

 

ΑΜΕΣΕΣ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΣΤΟ
ΠΡΩΗΝ ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΟ

Ο Δήμαρχος προσέθεσε ότι «για το πρώην Πολυκλαδικό, έχουμε υποβάλει μία μελέτη γύρω στις 800.000 ευρώ στην Περιφέρεια και περιμένουμε την ένταξη στο ΕΣΠΑ / ΠΕΠ Πελοποννήσου. Καταλαβαίνετε ότι το πρώην Πολυκλαδικό δεν μπορεί να είναι σε αυτήν την κατάσταση το Σεπτέμβριο. Γι' αυτό, σήμερα υπέγραψα απόφαση ανάθεσης, ώστε μέσα στον Αύγουστο να κάνουμε τις στοιχειώδεις παρεμβάσεις που απαιτούνται στο πρώην Πολυκλαδικό, για να το φέρουμε σε καλύτερη κατάσταση, μέχρι να γίνει η μεγάλη αναβάθμιση».

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech