Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Απόφαση Δικαστηρίου για τους σχολικούς φύλακες

Εκδόθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας, στο πλαίσιο της Διαδικασίας Ασφαλιστικών Μέτρων, η υπ’ αριθμ. 33/2014 απόφαση, όσον αφορά σε αίτηση 21 σχολικών φυλάκων του Δήμου Καλαμάτας. Αντικείμενο της αίτησης ήταν η προσωρινή απασχόληση των αιτούντων στη θέση εργασίας τους. Το Δικαστήριο δέχθηκε εν μέρει την αίτηση και διέταξε την παραμονή των αιτούντων προσωρινά σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας, και πάντως όχι πέραν της 31ης Ιουλίου 2014, με τις αναλογούσες στη διαθεσιμότητα αποδοχές.

Η παραπάνω διάταξη παύει να ισχύει ενωρίτερα στις εξής περιπτώσεις, όπως αναφέρει η δικαστική απόφαση:

Α) Τις προβλεπόμενες από τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας

Β) Ιδίως μετά την έκδοση απόφασης επί της από 16/10/2013 αγωγής τους κατά την εργατική διαδικασία, και δη από όταν γίνει εν όλω ή εν μέρει δεκτή και καταστεί εκτελεστή

Γ) Για καθέναν από τους αιτούντες, και μόνο γι’ αυτόν, εάν επέλθει μετάταξη ή άλλης μορφής τοποθέτησή του σε άλλη υπηρεσία

Δ) Για καθέναν από τους αιτούντες, και μόνο γι’ αυτόν, εάν τυχόν τοποθετηθεί προσωρινά σε άλλη θέση κατά τη διάταξη του άρθ. 1 παρ. Ζ.2 αρ.1 στοιχ. γ Ν. 4093/2012. Σε περίπτωση όμως που λήξει ενωρίτερα η τοποθέτηση αυτή, αναβιώνει η ρύθμιση των προηγούμενων διατάξεων της παρούσας.

ΝΕΟΤΕΡΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Εν τω μεταξύ, σημειώθηκαν νεότερες εξελίξεις. Μετά την υπογραφή από τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης απόφασης – ανακοίνωσης (απόφαση  2901 – ανακοίνωση 9/2014), που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 243/06.02.2014, τ. Β΄, καλούνται να υποβάλουν αίτηση για την επανατοποθέτησή τους οι υπάλληλοι των Δήμων ειδικότητας Σχολικών Φυλάκων, ανεξαρτήτως κατηγορίας εκπαίδευσης με σχέση εργασίας ΙΔΑΧ, που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Η αίτηση πρέπει να υποβληθεί εντός αποκλειστικής προθεσμίας 15 ημερών από τη σχετική δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, δηλαδή από τις 6 Φεβρουαρίου, προκειμένου αυτοί να μεταφερθούν σε θέσεις κατηγορίας ΥΕ βοηθητικού υγειονομικού προσωπικού με την ίδια σχέση εργασίας σε νοσοκομεία της χώρας.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech