Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Ευρεία σύσκεψη για την εκπόνηση μελετών, ώστε να γίνουν παρεμβάσεις στην Καλαμάτα

Ευρεία σύσκεψη διεξήχθη χθες, Δευτέρα 10 Νοεμβρίου, το βράδυ, στο Δημαρχείο, υπό την προεδρία του Δημάρχου, με τη συμμετοχή Αντιδημάρχων, στελεχών της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και εξωτερικών συνεργατών μελετητών.

Η συζήτηση είχε ως αντικείμενο τις παρακάτω μελέτες:

  1. Πλατεία Υπαπαντής: Δόθηκαν εντολές για την εκπόνηση οριστικής μελέτης ανάπλασης και για τη σύνταξη τευχών δημοπράτησης. Αποφασίσθηκε να πραγματοποιηθούν προσωρινά παρεμβάσεις για τη βελτίωση της αισθητικής και λειτουργικής κατάστασης της πλατείας, καθώς και για την αποτροπή αυτοσχέδιων αγώνων με μοτοσυκλέτες και αυτοκίνητα. Θα καταβληθεί προσπάθεια να ταυτίζονται οι προσωρινές παρεμβάσεις με τις μόνιμες.
  2. Πλατεία 23ης Μαρτίου και οδοί Υπαπαντής και Σταδίου: Δόθηκε εντολή για εκπόνηση μελέτης ανάπλασης από το τέρμα της οδού Υπαπαντής μέχρι τη γέφυρα του Νέδοντα (οδός Υπαπαντής και οδός Σταδίου από την πλατεία και δυτικά), και για τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Ιδιαίτερα για το βόρειο ρεύμα, θα παραμείνει διαθέσιμος για την κυκλοφορία των οχημάτων χώρος πλάτους 3,75 μέτρων και το υπόλοιπο θα πεζοδρομηθεί κι από τις δυο πλευρές (από την πλατεία 23ης Μαρτίου μέχρι το «Πάνθεον»), με τα υλικά της προηγούμενης πεζοδρόμησης.

23is

Όσον αφορά στη νησίδα, αυτή θα διευρυνθεί, θα σπάσουν τα τσιμέντα και θα δοθεί ο αναγκαίος χώρος για την ανάπτυξη των φύκων, οι οποίοι θα κλαδευτούν ώστε να είναι ορατό και το δομημένο περιβάλλον. Οι προτομές των αγωνιστών του 1821 θα παραμείνουν ως έχουν.

3. Ποδηλατόδρομος: Θα γίνουν παρεμβάσεις σε διάφορα σημεία για τη βελτίωση της λειτουργικότητας και της ασφάλειάς του, κυρίως από το Δημαρχείο μέχρι την Κεντρική Αγορά, επί της οδού Μακεδονίας και στην Παραλία.

pod

4. Πάρκο Σιδηροδρόμων: Η κύρια παρέμβαση στο Πάρκο Σιδηροδρόμων αφορά στην πλήρη ανακατασκευή του κεντρικού διαδρόμου, στον οποίο θα τοποθετηθούν κυβόλιθοι, ώστε να είναι δυνατή η διέλευση ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες. Αυτό θα συμβεί στη διαδρομή από την οδό Μακεδονίας μέχρι το κυλικείο. Από εκεί και μέχρι την οδό Κρήτης ο κεντρικός διάδρομος θα παραμείνει χωμάτινος, αλλά θα ενισχυθεί το υλικό διάστρωσης.

5. Πάρκο Νέδοντος: Εντός των ημερών αρχίζει η τοποθέτηση σιδηρών στοιχείων (κάγκελα) περιμετρικά του πάρκου, από το άγαλμα της Ελευθερίας μέχρι το αναψυκτήριο.

6. Ιστορικό Κέντρο: Θα γίνουν άμεσα παρεμβάσεις συντήρησης ρείθρων και δαπεδοστρώσεων και θα πραγματοποιηθούν οι αναγκαίες παρεμβάσεις για τον αποκλεισμό των οχημάτων από την πλατεία Όθωνος (μόνο διέλευση), έμπροσθεν του Αγίου Ιωάννη και γενικά στα πεζοδρομημένα τμήματα του Ιστορικού Κέντρου. Ο αποκλεισμός θα γίνει με σταθερά μόνιμα στοιχεία.

othwnos

Επίσης, θα τοποθετηθούν 10 γλάστρες βαρέως τύπου για αισθητική αναβάθμιση και για έλεγχο της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Οι παρεμβάσεις που αφορούν στο Ιστορικό Κέντρο θα ολοκληρωθούν μέχρι τα Χριστούγεννα.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech