Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Αθλητικά έργα και διοργανώσεις

Στο πλαίσιο κατασκευής αθλητικών έργων, ο Δήμος Καλαμάτας θα προβεί στις κατωτέρω παρεμβάσεις:

  1. Στο Δημοτικό Στάδιο θα κατασκευασθεί διάδρομος πλάτους 2 μέτρων και μήκους περίπου 500 μέτρων, στην εσωτερική πλευρά του νότιου μανδρότοιχου, για την εξυπηρέτηση των αθλουμένων δρομέων. Το έργο θα πραγματοποιηθεί άμεσα.
  2. Ξεκινά η συντήρηση του αγωνιστικού χώρου του Δημοτικού Σταδίου για την υποδοχή του meeting «Παπαφλέσσεια».
  3. Θα τοποθετηθεί υπαιθρίως αριθμός οργάνων γυμναστικής για ελεύθερη χρήση, στο Δημοτικό Στάδιο και στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων.
  4. Εργασίες πλαστικοποίησης ανοικτών γηπέδων μπάσκετ. Τα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ, όπου θα διενεργηθεί πλαστικοποίηση, βρίσκονται το μεν ένα στη συμβολή της οδού Λυκούργου με την οδό Νέδοντος, το δε άλλο επί της οδού Ψαρών στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων. Τα γήπεδα είναι ασφαλτοστρωμένα και βρίσκονται εν λειτουργία. Επίσης, προβλέπονται εργασίες επισκευής της υπάρχουσας στρώσης πλαστικοποίησης ενός ανοικτού γηπέδου μπάσκετ που βρίσκεται εντός του χώρου του Δημοτικού Σταδίου Καλαμάτας.
  5. Η διαχείριση του κλειστού γυμναστηρίου του πρώην Πολυκλαδικού και του αθλητικού χώρου στα Κερασούλια Πηγών θα γίνεται από τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Καλαμάτας, σε συνεργασία με την Εκπαίδευση για την πρώτη περίπτωση και για τη δεύτερη περίπτωση σε συνεργασία με πενταμελή επιτροπή, στην οποία θα μετέχουν οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Αρτεμισίας, Πηγών, Αλαγονίας και Νέδουσας του Δήμου Καλαμάτας και εκπρόσωπος του Δημάκειου Αθλητικού Συλλόγου.

Οι εργασίες που θα εκτελεστούν συνολικά στα 2 πρώτα γήπεδα και εν μέρει στο τρίτο και θα έχουν ολοκληρωθεί πριν το Πάσχα, είναι συνοπτικά οι παρακάτω:

α. Καθαρισμός - αστάρωμα της επιφάνειας

β. Διάστρωση χυτού, αυτοεπιπεδούμενου υλικού ασφαλτικής και ακρυλικής βάσης

γ. Διάστρωση τελικής επιφάνειας με χυτό έτοιμο υλικό, ελαστικής και αντιολισθητικής υφής ακρυλικής βάσης – Γραμμογράφηση γηπέδου

Σκοπός είναι η αποφυγή τραυματισμών των αθλουμένων.

 

ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Με ευθύνη του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας καθιερώνεται Ημιμαραθώνιος Καλαμάτας, που θα πραγματοποιείται την πρώτη Κυριακή του Οκτωβρίου κάθε έτους. Ο πρώτος Ημιμαραθώνιος Καλαμάτας θα διενεργηθεί την Κυριακή 2 Οκτωβρίου του 2016.

Ο Ημιμαραθώνιος θα έχει την ακόλουθη διαδρομή: Πανελλήνιο – Φιλοξένια – Πανελλήνιο – Κορδίας - Πίστα Καρτ - Κορδίας – Πανελλήνιο, με μήκος 21 χιλιομέτρων. Ώρα έναρξης: 9.00 το πρωί - ώρα ολοκλήρωσης: 11.30 π.μ.

dimotiko-stadio.JPGkleisto-polykladikou.JPGparko_sidhrodromvn.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech