Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Εθελοντική επιστροφή μεταναστών στις χώρες τους

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ.), η Υπηρεσία του ΟΗΕ για τη μετανάστευση, διοργάνωσε σήμερα, Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018, στο ξενοδοχείο Filoxenia στην Καλαμάτα, ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τα προγράμματα εθελοντικής επιστροφής υπηκόων τρίτων χωρών στις πατρίδες τους και τα σχετικά μέτρα επανένταξης στις χώρες τους.

Μίλησαν ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος επί θεμάτων Αλλοδαπών, Υπηκόων Τρίτων Χωρών και Παράτυπης Μετανάστευσης Τζανέτος Φιλιππάκος και ο Δανιήλ Εσδράς, Ειδικός Απεσταλμένος του Γενικού Διευθυντή του Δ.Ο.Μ. στην Ελληνική Κυβέρνηση και Σύμβουλος του Περιφερειακού Διευθυντή για τη Μεσόγειο.
Ο Δήμαρχος παρευρέθη και απηύθυνε χαιρετισμό, αργότερα δε – μιλώντας στους δημοσιογράφους - επεσήμανε «την ευαρέσκεια του Υπουργείου προς το Δήμο Καλαμάτας, για τις προσπάθειες που έχει καταβάλει ο Δήμος Καλαμάτας όσον αφορά στην υποδοχή και την υποστήριξη των μεταναστών». Ο Π. Νίκας προσέθεσε ότι «ο κ. Φιλιππάκος μίλησε για παράδειγμα δημόσια, παρουσία και των δημοσιογράφων και αυτό το λέγω διότι ακούγονται πολλά και διάφορα, συνήθως από ανθρώπους που δεν έχουν παρακολουθήσει αυτή την προσπάθεια, όταν ανοίγαμε την κατασκήνωση και προσφέραμε υπηρεσίες ή όταν ανοίγει τους χώρους του ο Δήμος ή όταν λέμε ότι ο προϋπολογισμός του Δήμου θα καλύψει όλες τις ανάγκες αυτών των δύστυχων ανθρώπων».
Ο Δήμαρχος τόνισε ότι στη διοργανωθείσα συνάντηση επισημάνθηκε πως «ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης χρηματοδοτεί την επιστροφή μεταναστών στις πατρίδες τους. Έχουν επιστρέψει τα τελευταία χρόνια πάνω από 40.000 μετανάστες. Δίνει εισιτήρια και κάποια χρήματα για την πρώτη εγκατάσταση και επαγγελματική αποκατάσταση. Ίσως είναι η καλύτερη δράση και η σημαντικότερη βοήθεια σε ανθρώπους, οι οποίοι νομίζουν ότι έρχονται στη γη της Επαγγελίας και αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα εδώ».

 

PA260633_Medium.JPGPA260642_Medium.JPGPA260643_Medium.JPGPA260646_Medium.JPG

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech