Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Στο Πλατύ φωταγωγήθηκε δένδρο φυσικό!

Ένα έλατο από δασικό φυτώριο του Ταϋγέτου στολίζει την πλατεία της Τοπικής Κοινότητας Πλατέος και φωταγωγήθηκε χθες βράδυ, Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, στις 19.00, ενώ την τελετή ακολούθησε επίδειξη από το Χορευτικό Σύλλογο Γυναικών του χωριού.

platu 22

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Δήμο Καλαμάτας σε συνεργασία με το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Πλατέος και με τη σύμπραξη του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, του Συλλόγου Φιλίππων και του Αθλητικού Ομίλου «Ατρόμητος».

Το κοινό καλωσόρισε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Πλατέος Γιώργος Τζαβάρας, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος, που ευχήθηκε καλά Χριστούγεννα και «να είναι το 2014 χρονιά ελπίδας, χρονιά που τα πράγματα θα είναι καλύτερα». Ο Δήμαρχος τόνισε πως η Ελλάδα πέρασε κι άλλες φορές τέτοιες κρίσεις και τα καταφέραμε με ενότητα και αλληλεγγύη κι έτσι θα τα καταφέρουμε και πάλι. Ζήτησε δε «να κοιτάζουμε και το διπλανό που έχει ανάγκη».

Ακολούθως, χαιρετισμό απηύθυνε ο εφημέριος του Πλατέος π. Νικόλαος Χαντζής, που τόνισε τη συμπαράσταση της Εκκλησίας στο λαό, ιδίως τούτες τις δύσκολες ώρες.

Ο Δήμαρχος κάλεσε κατόπιν τα παιδιά για την αντίστροφη μέτρηση και τη φωταγώγηση του δέντρου, που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση επειδή είναι φυσικό κι έχει ωραίο φωτισμό. Στη συνέχεια, τα παιδιά έψαλαν τα κάλαντα.

platu 25

Ιδιαίτερο χρώμα στην εκδήλωση προσέδωσαν τα μέλη του Χορευτικού Συλλόγου Γυναικών Πλατέος, που απέδωσαν παραδοσιακούς και λαϊκούς χορούς, δείχνοντας την πρόοδο που κάνουν στα μαθήματα τα οποία παραδίδονται στο χωριό τους με τη βοήθεια της Επιτροπής Εθελοντισμού του Δήμου Καλαμάτας. Μάλιστα, χόρεψαν και ορισμένους χορούς που θεωρούνται δύσκολοι, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα όσων παρευρέθησαν.

Η εκδήλωση έκλεισε με δείπνο για όλους στο Μάντζειο Δημοτικό Κτήριο, ενώ προσφέρθηκαν γλυκίσματα που είχαν ετοιμάσει οι νοικοκυρές του Πλατέος.

platu 3 platu 65

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech