Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Εικοστό Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας – να μην είναι το τελευταίο

Ικανοποίηση εξέφρασε σήμερα ο Δήμαρχος «διότι καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε το 20ό Διεθνές Φεστιβάλ Χορού χωρίς προβλήματα και με επιτυχία. Κι αυτό, διότι αντιμετωπίσαμε τεράστιες δυσκολίες λόγω των υπερεντάξεων έργων και της μη χρηματοδότησής του από το ΕΣΠΑ. Υπήρξε χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, ύψους 200.000 ευρώ, που είναι το ένα τρίτο, ίσως και κάτι παραπάνω, του κόστους του».

fest 4

Ο Παναγιώτης Ε. Νίκας ευχαρίστησε και επαίνεσε την καλλιτεχνική διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού, Βίκυ Μαραγκοπούλου και την ομάδα που την πλαισιώνει, καθώς και την Κοινωφελή Επιχείρηση «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας, για τις προσπάθειές τους ώστε να ετοιμάζεται και να διενεργείται με άρτιο τρόπο το Φεστιβάλ. Το χαρακτήρισε, δε, «ένα παράθυρο ανοιχτό της πόλης μας προς την Ευρώπη και τον κόσμο».

fest 1

Σχετικά με το 21ο Φεστιβάλ, εκείνο του 2015 δηλαδή, ο Δήμαρχος ζήτησε τη συστράτευση όλων και την άσκηση πίεσης προς την Κυβέρνηση, ώστε η διενέργεια του Φεστιβάλ να χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ ή από τον κρατικό προϋπολογισμό. Και τούτο, επειδή αδυνατεί ο Δήμος να σηκώσει το βάρος της πραγματοποίησης του Φεστιβάλ.

fest 2

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ Β. ΜΑΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΕΠΙΤΙΜΗ ΔΗΜΟΤΗ

Ένεκεν των καλών υπηρεσιών της, επί δύο δεκαετίες, ο Δήμος Καλαμάτας ανακήρυξε τη Βίκυ Μαραγκοπούλου επίτιμη δημότη. Ο Δήμαρχος ανάρτησε σήμερα τη φωτογραφία της στο Δημαρχείο και δήλωσε ότι η σχετική τελετή θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, μετά την ολοκλήρωση της ανακαίνισής της.

Η κυρία Μαραγκοπούλου, κατά πρώτον για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού, ευχαρίστησε το Δήμαρχο «για τις πολύ μεγάλες του προσπάθειες να γίνει το Φεστιβάλ», επισημαίνοντας ότι «έχουμε ολοκληρώσει το Φεστιβάλ με πολύ μεγάλη επιτυχία και στην ποιότητα την καλλιτεχνική και στην προσέγγιση και στην υλοποίησή του».

dim-mar

Κατά δεύτερον, απηύθυνε εκ βαθέων ευχαριστίες προς το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο για την ανακήρυξή της ως επίτιμης δημότη Καλαμάτας. Χαρακτήρισε, δε, το γεγονός της ανάρτησης της φωτογραφίας της μεταξύ εκείνων των επιτίμων δημοτών «μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές της ζωής μου». Η κυρία Μαραγκοπούλου προσέθεσε πως «οι δεσμοί που με συνδέουν μ’ αυτή την πόλη είναι ουσιαστικοί. Την έχω αγαπήσει αυτή την πόλη και μου έχει δώσει μεγάλες χαρές».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Το 20ό Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, επετειακό καθώς συμπλήρωσε μιαν εικοσαετία, ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης 24 Ιουλίου. Μπορείτε εδώ να δείτε ένα απολογιστικό δελτίο Τύπου.

dim-mar.JPGfest.JPGfest_1.JPGfest_2.jpgfest_3.JPGfest_4.jpgfest_5.jpgfest_6.JPGo.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech