Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Το Λύκειον των Ελληνίδων είπε τα κάλαντα στο Δήμαρχο

Αντιπροσωπεία του Λυκείου των Ελληνίδων Καλαμάτας, αποτελούμενη από νέους και νέες που έφεραν παραδοσιακές ενδυμασίες, αλλά και μουσικούς, έψαλε σήμερα το πρωί στο Δήμαρχο παραδοσιακά κάλαντα της Πελοποννήσου και της Κρήτης και του ευχήθηκε για τα Χριστούγεννα.

Ο Δήμαρχος αντευχήθηκε και ζήτησε από το μέλος του ΔΣ του Λυκείου των Ελληνίδων και έφορο χορού, Άννα Μαύρου – Μπουζιάνη, που συνόδευε τα παιδιά, να μεταφέρει τις ευχές του στην Πρόεδρο Βικτωρία Καρέλια, «η οποία τόσο πολλά και σπουδαία προσφέρει, όχι μόνο από οικονομική, αλλά και από καλλιτεχνική και εθνική άποψη».
Ο Π. Νίκας τόνισε ότι «το Λύκειον των Ελληνίδων Καλαμάτας προσφέρει παιδεία εθνική» και τα παιδιά μαθαίνουν «τις αξίες, τα ιδανικά και την ιδιοπροσωπία την ελληνική», που κινδυνεύουν στην εποχή της παγκοσμιοποίησης. Εξέφρασε, δε, τη χαρά του διότι «στην πόλη μας έχουμε το καλύτερο Λύκειον των Ελληνίδων», επισημαίνοντας ότι σύντομα, στο κτήριο Πλεμματιά – Βογόπουλου που παρεχώρησε ο Δήμος, το Λύκειον των Ελληνίδων θα δημιουργήσει το καλύτερο Μουσείο Παραδοσιακής Φορεσιάς στην Ελλάδα.

kalanda_lykeio_ellinidon_1.JPGkalanda_lykeio_ellinidon_2.JPG

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech